novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Vizart

Sketchbook Station zatvorio prijave i pristao u Estoniji

Foto: Facebook.com/Sketchbook station
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Natječaj za sudjelovanje na projektu Sketchbook Station zatvoren je 14. prosinca. U drugom krugu odabrano je sedmero umjetnika iz Europe koji će se pridružiti projektu stvorenom u svrhu povezivanja umjetnika iz različitih zemalja europskog kontinenta kroz slikarsku mapu. To su Silvia Golja iz Labina (Hrvatska), Olena Hryhorieva iz Berlin (Njemačka), Timothy Hofmann iz Lugana (Švicarska), Marija Lovrić iz Velike Gorice (Hrvatska), Greta Mockute iz Vilniusa (Litva)​, Dora Pernyesz iz Szombathelyja (Mađarska) i Marie Sandhal iz Sundbyberg​a (Švedska).

Mapa putuje od jednog umjetnika do drugog koji slika ili crta u nju slobodnom tehnikom jedan crtež ili sliku. Nakon što završi rad, cijelu mapu zajedno sa svojim crtežom ili slikom šalje na adresu sljedećeg sudionika/ce. Mapa se trenutno nalazi u rukama umjetnice Anastassije Kortsinskaje u Estoniji, dok su umjetnici iz Hrvatske, Srbije, BiH, Bugarske te Poljske svoje umjetničko djelo već unijeli u mapu. Putanju mape možete provjeriti na web stranici i na FB stranici projekta.

Mapa započinje i završava svoje kreativno putovanje u Hrvatskoj gdje slijedi priprema za otvorenje internacionalne izložbe radova umjetnika koji su sudjelovali u projektu. Izložba je planirana u nekoliko izložbenih prostora i galerija diljem Hrvatske.

Be social

Komentari