Istaknuto
17.07.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta I ovog tjedna u Novoj glazbi donosimo domaće i regionalne glazbene novitete na preslušavanje i glasanje za one koji to zaslužuju.

16.07.2019.

Vrijeme čitanja: 5 minute Hrvatski se redatelji pitaju po čemu je Hrvatska radiotelevizija javna, a po čemu hrvatska. Pozivaju da poručite HRT-u: 'Meni se to gleda!'.

Izvedbene umjetnosti

“Bolji život” Saše Božića premijerno u Teatru &TD

09.10.2018. Ziher.hrFoto: itd.sczg.hr
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Premijera predstave autora i redatelja Saše Božića “Bolji život” održat će se 11. listopada u Teatru &TD u 20 sati. Riječ je o posljednjoj predstavi u ciklusu On Entertainment Saše Božića kojoj prethode predstave “Born to Please” i “Folk Acts”. “Bolji život” sastoji se od dva dijela – Budućnosti koju izvode Nataša Dangubić, Petra Hrašćanec i Jerko Marčić te Igre prijestolja koju izvode Boris Barukčić i Ugo Korani.

“U Budućnosti glumci adresiraju gledatelje i pozivaju ih na sanjarenje o boljem životu, obećavajući kroz kazalište ispunjenje bolje budućnosti. Predstava počiva na jednostavnoj proceduri: izvođači najavljuju što će učiniti u budućnosti, a onda to i učine. No što se dogodi kada ono što najave ne mogu nikako učiniti? Kakva ih budućnost čeka? U drugom dijelu predstave predstavnici nove generacije hrvatskog kazališta uprizoruju ljude opsjednute televizijskim spektaklima, velikim epskim sagama, koje najavljuju neku drugačiju budućnost, u kojem se iskustvo realiteta seli u virtualni svijet velikih junaka, nadnaravnih bića i konstantnog spektakla”, pojasnio je autor i redatelj Saša Božić.

“Želimo se igrati s neposrednošću i promiskuitetom, koji manje-više uvijek karakteriziraju odnos između publike i izvođača, a izostaju u velikim televizijskim spektaklima”, istaknuli su glumci koji zajedno s redateljem potpisuju koncept predstave. Pokret potpisuje Petra Hrašćanec, oblikovanje svjetla Marino Frankola, dramaturški savjetnik je Dimitije Kokanov, a producenti su Ivan Mrđen i Mario Gigović.

Projekt je realiziran u produkciji kazališne grupe De Facto, a projekt su podržali Studentski centar u Zagrebu – Kultura SC/ Teatar &TD, u sklopu projekta APAP – Performing Europe 2020, sufinanciranog sredstvima programa Kreativna Europa Europske Unije. Reprizne izvedbe na rasporedu su 12. i 13. listopada.

(Visited 101 times, 1 visits today)

Komentari