Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Chuievci se svirkom priključuju rođendanskom slavlju Sax!-a

04.12.2018. Ziher.hrFoto: Vanja Vučinić
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Negdje na pola puta do novog albuma čiji je izlazak planiran na proljeće, Chui, fantastičan, nagrađivani zagrebački jazz/rock fusion bend, ovu subotu 8. prosinca stiže u Sax! proslaviti dvadeseti rođendan legendarnog zagrebačkog kluba u kojem su i sami rado nastupali.

Strelovit uspjeh Chuia jedna je od uistinu rijetkih pojava na ovdašnjoj glazbenoj sceni. Izvanredan, moderan i futuristički pristup jazzu s izraženim utjecajima rocka, funka, drum’n’bassa i elektronske plesne glazbe osigurao im je proteklih sezona jednoglasnu podršku publike i medija. Na koncertu će predstaviti nekoliko novih stvari s budućeg albuma i odsvirati hitove s dosadašnjih albuma.

 

Iza Chuievaca je možda i najuspješnija godina do sad, godina u kojoj su osvojili dva Porina, napunili veliki pogon Tvornice kulture, nastupili na Dubrovačkim ljetnim igrama,  rasprodali Vintage Industiral Bar, nastupili na krovu Muzeja suvremene umjetnosti, nastupili i u inozemstvu (Francuska, Mađarska). Ostvarili su i nekoliko zanimljivih suradnji, uključujući pjesmu Pogledaj s Borisom Štokom, a nedavno je remix pjesme Tebi putujem kojeg potpisuje Andrea Ljekaj dobio nagradu Ambasador za remix godine. Dva posljednja albuma, “Third Sun From The Stone” iz 2015. i izdanje snimljeno s Jazz orkestrom Hrvatske Radiotelevizije, “Chui ovu glazbu”, donijeli su im više od deset titula izdanja godine na različitim top listama te dva Porina.

 

Ulaznice po cijeni od 50 kuna u pretprodaji se mogu kupiti na blagajni kluba, dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 70 kuna.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari