Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Koncert Damiena Ricea u ljubljanskom Kinu Šiška rasprodan u rekordnom roku

01.08.2018. Tim HrvaćaninFoto: facebook.com/damienrice/
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Tek što su ga najavili, premijerni slovenski koncert Damiena Ricea u ljubljanskoj Kino Šiška već je rasprodan! Irski kantautor u Ljubljanu dolazi u srijedu, 26. rujna u sklopu mini turneje na kojoj će par dana poslije posjetiti Budimpeštu i Bukurešt.

Rice je glazbenu karijeru započeo početkom devedesetih kao član irskog pop rock sastava Juniper s kojim je objavio nekoliko singlova i EP-eva, no raspali su se prije no što su uspjeli snimiti album. Početkom 2000-ih započeo je samostalnu karijeru te vrlo brzo stekao naklonost indie publike debitantskim albumom “O” iz 2002. godine. Na albumu su se posebice izdvojile pjesme The Blower’s Daughter, Volcano i Cannonball.

Drugi album, “9“, objavio je 2006. godine, a najavio ga je singl 9 Crimes. Na oba albuma prateće vokale pjevala je njegova tadašnja djevojka Lisa Hannigan koja je poslije započela uspješnu samostalnu karijeru, a prošle je godine također nastupala u Kinu Šiška. Nakon višegodišnje pauze, 2014. objavio je treći studijski album, “My Favourite Faded Fantasy“, još jednu kolekciju sanjivih balada i pronicljivih stihova. Prije dva mjeseca bez prethodne je najavio objavio pjesmu 100 Miles Across the Room koja je originalno nastala za vrijeme desetodnevnog putovanja od Dublina do Barcelone 2008. godine.

Osim koncerta Damiena Ricea, ljubljanski centar za urbanu kulturu Kino Šiška očekuje uzbudljiva druga polovica godine. U goste im 27. kolovoza dolazi Ariel Pink, 13. rujna tamo će svoj drugi studijski album “Tunguzija” promovirati Svemirko, 12. listopada stiže hrvatskoj publici dobro poznat post rock trio God Is An Astronaut, 20. listopada legendarni The Sonics, a 20. studenog indie pop kantautorica Anna Calvi.

(Visited 105 times, 1 visits today)

Komentari