Istaknuto
20.06.2019.

Vrijeme čitanja: 3 minute Grohl je zaurlao i vrijeme je stalo. Na tronu rock'n'rolla može stajati samo jedan bend. To su, do daljnjega, Foo Fighters.

19.06.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ovog tjedna nudi izbor domaćih i regionalnih noviteta za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

Glazba

Dosh Lee u Tvornici kulture u sklopu turneje 11 dana buke

09.11.2015. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dosh Lee kreće na turneju kada će, kroz seriju od jedanaest koncerata kroz isto toliko dana i klubova, uz svoj rad predstaviti i veliki dio alternativne scene. Sve će trajati od 11. do 21. studenog 2015. godine, a zagrebačka Tvornica kulture na rasporedu je u četvrtak, 12. studenog, a tu večer uz Dosh Lee nastupaju Erotic Biljan And His Heretics, Fetbojsi te B and the Bops. Najveći alternativci grada, demo bendovi, hodajuće legende scene i potpuno afirmirani izvođači naći će se zajedno na pozornici Vintage Industrial Bara, Tvornice kulture, Medike, Jabuke, Močvare, Route 66-a, Rockmarka, Kluba, Praćke, Spunka i KSET-a. Ulaznice su u pretprodaji 20 kn, a po istoj cijeni su na ulazu u klub.

Dosh Lee, samouki punk/hc/butchrowing bend, napravit će dosad neviđeno u zagrebačkoj povijesti i održati 11 koncerata, 11 dana za redom u 11 različitih klubova. Iako je povod projekta bila proslava jedanaest godina benda, bit cijele priče nije samo u njima nego i predstavljanju velikog dijela ostatka alternativne glazbene scene kao i u snimanju dokumentarnog filma “11 dana buke – Dobro Dosh Lee u Zagreb”, filma o zagrebačkoj alternativnoj sceni koja je danas po mnogima jača nego ikad. Svaku od jedanaest večeri Dosh Lee će otvarati koncerte u klubovima presjekom svoga rada s 11 pjesama, a nakon njih nastupit će jedan ili više bendova, koji na najbolji mogući način prezentiraju današnju zagrebačku scenu i maksimalno podržavaju cijeli projekt, te pokazuju snagu zagrebačke alternativne scene. Punkeri,
metalci, rapperi, koraši, rockeri, ska/reggae izvođači, flamenco gitaristi, rockabilly glazbenici i kantautori.

Erotic Biljan And His Heretics su započeli karijeru svirajući „sixties garage punk“ standarde, a nakon brda odsviranih koncerata snimaju vlastite pjesme i stil, te sudjeluju na festivalima poput X. Art & Music Festivala u Puli, gdje su osvojili treće mjesto, i slovenskog festivala YounGunz tour 4 gdje ulaze u finale i dobivaju pohvalu za najbolji bend po glasovima žirija. Čak i prije izdavanja službenog albuma, prosvirali Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku, te dijelili pozornicu s poznatim bendovima poput MC5/DKT, Supersuckers,The Nomads, Juliette And The Licks ili Horrorpops.

Fetbojsi su projekt nastali 2012. spajanjem ideje prijatelja Badže i Želka da zajedno bacaju rime i tako stvaraju rap pjesme na Lukine instrumentalne. Prvu zajedničku rap stvar snimili su davne 2003. i od tad svatko od njih je radio na svojim stvarima, bilo da je to Badžo repao pod drugim aliasom Bayal ili snimao stvari za projekt Nas Pet ili Želko nazad u danu s aliasom Fat Kat snimajući i nastupajući u grupi ACC. Danas su Fetbojsi socijalno neosvješteni bend koji ostavlja svoj trag vokalnim izričajem u rimama o svim tim malim stvarima u životu koji ih vesele.

B and the Bops je rockabilly kvartet iz Zagreba s dva objavljena studijska albuma (“Don’t Stop The Rock Bop!” i “All Tangled Up”), a iza sebe imaju brojne koncerte diljem Hrvatske i Europe. Prepoznatljivi su po uvjerljivom scenskom nastupu i velikoj količini pozitivne energije, kojom pune sve prostore u kojima se pojave te potiču publiku na ples i dobro raspoloženje.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Komentari