Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Glazba

Hoomstock festival kompletirao lineup s čak 10 novih izvođača

12.06.2018. Ziher.hrFoto: Hoomstock

Hoomstock festival u Humu na Sutli kompletirao je lineup svog trinaestog izdanja. Na staroj lokaciji, nekoliko metara od slovenske granice, i ove će godine 24. i 25. kolovoza nastupiti neka od najvećih i najzanimljivijih imena domaće i regionalne glazbene scene, a u ovogodišnju karavanu upalo je i jedno inozemno ime.

Tús Nua, djevojke koje su albumom prvijencem odmah skočile na vrh godišnjih glazbenih ljestvica, na Hoomstocku će svoje sanjive melodije izvoditi u hladu krošanja parka. Mladi osječki nosie trio Harvo Jay publici će predstaviti hvaljeni prošlogodišnji album “Sok od agonije”. Dogs in Kavala, momci koji su više u Hrvatskoj nego u rodnoj Srbiji, polako postaju jedni od dražih gostiju na našim pozornicama. Rap rock kombinacija Bruto Geto priprema nezaboravni provod. Iz Makarske ravno u glavnu momčad Hoomstocka dolaze Rezerve sa svojim novim albumom “Ravno u zamku”.

Jedna večer na MENT festivalu u Ljubljani bila je dovoljna da Belgijanci The Guru Guru izuju publiku iz cipela pa za svaki slučaj na njihov nastup dođite bosi. Još jedan ubod s MENT-a su Slovenci MRFY koji već neko vrijeme znaju da će postati veliki (vidjeli su to svojim trećim okom) pa sada i publiku uvjeravaju u to. Nekad su ga susjedi znali kao Andreja Černelča, ali sad je stariji i ozbiljniji pa je promijenio ime u Pat Tern i više nije tako melankoličan. Svoju zasad jednu objavljenu pjesmu na Hoomstocku će odsvirati i Mary May. Na natječaju su pobijedili Home Conflict i dobili wild card za dolazak u Hum. Hoomstock podržava mlade nade i daje im priliku da se pokažu pred novom publikom.

Ulaznice

Ove će godine na četiri pozornice nastupiti 19 izvođača, a od prije su poznati Darko Rundek i Ekipa, Urban&4, Debeli Precjednik, Ogenj, Antenat, Koala Voice, Stray Dogg, NLV i J.R. August. Ulaznice su u prodaji u sustavu Entrio po cijeni od 90 kuna. Fizičke ulaznice u prodaji su od petka, 15. lipnja u Rockmarku, Dirty Old Shopu, Hostelu Barrock u Krapini, Pivnici Cantina i Krčmi Polanović w. Huncutarije. Za više informacija pratite službenu Facebook stranicu i event.

(Visited 55 times, 2 visits today)

Komentari