Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Kinoklub Zagreb producirao spotove za ESC Life, Harvo Jay i Marinadu

04.05.2018. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Kinoklub Zagreb producirao je spotove za bendove ESC Life, Harvo Jay i Marinada. Premijera spotova održat će se u nedjelju, 6. svibnja u 20 sati u projekcijskoj dvorani KKZ-a, a režirali su ih polaznici Radionice videospotova koju je mentorirala Marina Uzelac.

Kako se rade spotovi u KKZ-u?

Radionica videospotova je napredna radionica koja se održala od listopada 2017. do veljače 2018., a cilj joj je bio povezati filmske autore Kinokluba Zagreb s hrvatskim glazbenim izvođačima. Poticala je inovativne pristupe s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu. Važno je spomenuti da se u ovom slučaju nisu stvarali ‘klasični’ spotovi koji uključuju bendove dok sviraju. Polaznike se usmjeravalo na praktičan rad kroz produkciju, snimanje i montažu.

U nedjelju, 6. svibnja u 20 sati u projekcijskoj dvorani KKZ-a svoje radove će predstaviti četvero autora: Martina LončarHarvo Jay – MrakGorana PerićESC Life – Hero of the DecadeLuka DuvančićMarinada – PozdraviValentina SertićHarvo Jay – Zajedno.

Mentorica radionice bila je redateljica Marina Uzelac koja je surađivala s mnogim bendovima (Artan Lili, Nežni Dalibor, Ti, Seine, Bitipatibi), a na radionici polaznicima je prezentirala primjere iz svog iskustva te ih savjetovala kako doći do kreativnih rješenja. Kinoklub Zagreb je ustupanjem svoje opreme pomagao autore u ostvarenju njihovih ideja, dok su ostali produkcijski zahtjevi bili u rukama samih autora. Autore se poticalo da budu maksimalno inovativni i maštoviti.

Sljedeća radionica video-spotova

Projekciji spotova u nedjelju će nazočiti autori i članovi bendova te voditelj radionica KKZ-a Tomislav Šoban koji će najaviti sljedeći ciklus Radionice videospotova. Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

(Visited 46 times, 1 visits today)

Komentari