Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Film

Kinoklub Zagreb producirao spotove za ESC Life, Harvo Jay i Marinadu

04.05.2018. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Kinoklub Zagreb producirao je spotove za bendove ESC Life, Harvo Jay i Marinada. Premijera spotova održat će se u nedjelju, 6. svibnja u 20 sati u projekcijskoj dvorani KKZ-a, a režirali su ih polaznici Radionice videospotova koju je mentorirala Marina Uzelac.

Kako se rade spotovi u KKZ-u?

Radionica videospotova je napredna radionica koja se održala od listopada 2017. do veljače 2018., a cilj joj je bio povezati filmske autore Kinokluba Zagreb s hrvatskim glazbenim izvođačima. Poticala je inovativne pristupe s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu. Važno je spomenuti da se u ovom slučaju nisu stvarali ‘klasični’ spotovi koji uključuju bendove dok sviraju. Polaznike se usmjeravalo na praktičan rad kroz produkciju, snimanje i montažu.

U nedjelju, 6. svibnja u 20 sati u projekcijskoj dvorani KKZ-a svoje radove će predstaviti četvero autora: Martina LončarHarvo Jay – MrakGorana PerićESC Life – Hero of the DecadeLuka DuvančićMarinada – PozdraviValentina SertićHarvo Jay – Zajedno.

Mentorica radionice bila je redateljica Marina Uzelac koja je surađivala s mnogim bendovima (Artan Lili, Nežni Dalibor, Ti, Seine, Bitipatibi), a na radionici polaznicima je prezentirala primjere iz svog iskustva te ih savjetovala kako doći do kreativnih rješenja. Kinoklub Zagreb je ustupanjem svoje opreme pomagao autore u ostvarenju njihovih ideja, dok su ostali produkcijski zahtjevi bili u rukama samih autora. Autore se poticalo da budu maksimalno inovativni i maštoviti.

Sljedeća radionica video-spotova

Projekciji spotova u nedjelju će nazočiti autori i članovi bendova te voditelj radionica KKZ-a Tomislav Šoban koji će najaviti sljedeći ciklus Radionice videospotova. Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

(Visited 57 times, 1 visits today)

Komentari