Istaknuto
13.07.2019.

Vrijeme čitanja: 3 minute Ako se prepustimo nevinom gledanju i zanemarimo činjenicu da smo kao vrsta potamanili brojne druge s ovog ekrana, film je i besprijekorna zoološka izložba afričke faune.

12.07.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Fotografija s najviše lajkova na Ziheru odnosi titulu fotografije mjeseca, a autor fotografije dobiva priliku da se predstavi čitateljima putem intervjua na portalu.

Glazba

Nova glazba: The Black Room, kids from the sky, Nipplepeople i drugi

03.07.2019. Glazbena redakcijaFoto: Unsplash / Edit: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Pobjednički singl prošlog tjedna je Pustota/Žedan zagrebačkog dua Fauna.

Domaće snage ovog tjedna odmjerit će M.O.R.T., The Black Room, Aklea Neon, Nipplepeople, Krešo Bengalka, kids from the sky i Brain Holidays.

Preporuke za stranu glazbu su Michael Kiwanuka & Tom Misch, The Hives, Sharon Van Etten, Fontaines D.C. i Thom Yorke.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Pomaknite svog favorita na vrh liste i donesite mu vječnu slavu!

Domaća glazba

Strana glazba – preporuka za slušanje

Michael Kiwanuka & Tom Misch – Money


Britanski kantautor ugandskog porijekla Michael Kiwanuka uskoro će nastupiti na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku (10. srpanj), a Money je njegov friški singl na kojem mu se pridružio talentirani gitarist Tom Misch. Dosad je izdao dva studijska albuma, “Home Again” iz 2012. i “Love & Hate” iz 2016. godine.

The Hives – Good Samaritan


Nakon I’m Alive švedski garažni rokeri The Hives predstavljaju brzu i punkersku pjesmu Good Samaritan. Oba singla producirao je Dave Sardy (LCD Soundsystem, Marilyn Manson).

Sharon Van Etten – No One’s Easy To Love


No One’s Easy to Love još je jedan singl američke kantautorice Sharon Van Etten skinut s odličnog albuma Remind Me Tomorrow” koji je izašao početkom godine.

Fontaines D.C. – Sha Sha Sha


Irski post-punkeri Fontaines D.C. ove su godine izdali hvaljeni debitantski album Dogrel” (iako meni ni blizu prvijencu srodnih im Idlesa od prije dvije godine), a Sha Sha Sha njihov je najnoviji singl.

Thom Yorke – Not The News


Thom Yorke objavio je treće solo izdanje “Anima“. Album prati i istoimeni kratki film koji se prikazuje na Netflixu. Kao najavni singl izabran je Not The News.

Novu glazbu ovaj je tjedan birala Monika Bračević.

(Visited 3.146 times, 98 visits today)

Komentari