Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Izvedbene umjetnosti

Pinkleci, Poco Loco i Exit udružili snage na predstavi “Pola-pola”

18.02.2016. Tim HrvaćaninFoto: facebook.com/kdpinklec

Kazališna družina Pinklec, Teatar Poco Loco i Teatar Exit udružili su snage na predstavi „POLA-POLA“, uprizorenju teksta Milene Bogavac u režiji Renate Carola Gatica. Predstava prati 12-godišnju Niku čiji se roditelji razvode. Andrija je njen prijatelj iz razreda i on je to iskustvo već prošao sa svojim roditeljima. Nika i Andrija pokušavaju shvatiti zašto ljudi uopće sklapaju brakove, budući da čim se vjenčaš, već imaš pravo razvesti se!

Predstava progovara o problemu razvoda iz perspektive djece koja to uskoro neće više biti jer im se približava pubertet, imaju svoje brige, svoje tajne i težnje da se odcijepe od roditelja te postanu samostalne ličnosti. Uz sve to, moraju se nositi s problemima i tajnama svojih roditelja. Slijedeći tradicije traženja začudnosti, izravnosti, surovosti te istovremeno nježnosti u poruci koju šalje, predstava kroz bučnu punk glazbu vrišti: „LJUBAV!“ Ljubav koja nam svima treba i ljubav kao spas.

Foto: facebook.com/kdpinklec

Foto: facebook.com/kdpinklec

Predstava je namijenjena djeci od 11 godina naviše, onoj koja su doživjela razvod svojih roditelja, kao i onoj koja u svojoj blizini imaju prijatelja koji to proživljava. Ovo je predstava za roditelje, za mlade, za djecu i za onu djecu koja možda i prerano moraju odrasti, jednom riječju za svakoga jer svatko od nas ipak ima nekog tko ga voli – bez obzira na sve. Roditelje, baku, djeda ili barem jednog prijatelja koji će sjediti s nama u kućici u parku i dati nam svoju šmrkavu papirnatu maramicu.

Predstava traje 60 min. Čakovečka premijera je 18. veljače u Centru za kulturu, a 20. veljače je premijera u Teatru Exit u Zagrebu. Prve reprize su 23. veljače u Exitu, a 24. u Čakovcu. U predstavi će zaigrati Dunja Fajdić / Karolina Horvat, Mario Jakšić / Bruno Kontrec, Maja Katić / Zrinka Kušević i Igor Baksa / Davor Dokleja. Tekst je prevela Tanja Radović, dramaturginje su Maja Katić i Dunja Fajdić, glazbu je skladao Mario Mirković, dok tekstove songova zajedno potipsuje autorska ekipa.

(Visited 187 times, 1 visits today)

Komentari