Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Izvedbene umjetnosti

Pinkleci, Poco Loco i Exit udružili snage na predstavi “Pola-pola”

18.02.2016. Tim HrvaćaninFoto: facebook.com/kdpinklec
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kazališna družina Pinklec, Teatar Poco Loco i Teatar Exit udružili su snage na predstavi „POLA-POLA“, uprizorenju teksta Milene Bogavac u režiji Renate Carola Gatica. Predstava prati 12-godišnju Niku čiji se roditelji razvode. Andrija je njen prijatelj iz razreda i on je to iskustvo već prošao sa svojim roditeljima. Nika i Andrija pokušavaju shvatiti zašto ljudi uopće sklapaju brakove, budući da čim se vjenčaš, već imaš pravo razvesti se!

Predstava progovara o problemu razvoda iz perspektive djece koja to uskoro neće više biti jer im se približava pubertet, imaju svoje brige, svoje tajne i težnje da se odcijepe od roditelja te postanu samostalne ličnosti. Uz sve to, moraju se nositi s problemima i tajnama svojih roditelja. Slijedeći tradicije traženja začudnosti, izravnosti, surovosti te istovremeno nježnosti u poruci koju šalje, predstava kroz bučnu punk glazbu vrišti: „LJUBAV!“ Ljubav koja nam svima treba i ljubav kao spas.

Foto: facebook.com/kdpinklec

Foto: facebook.com/kdpinklec

Predstava je namijenjena djeci od 11 godina naviše, onoj koja su doživjela razvod svojih roditelja, kao i onoj koja u svojoj blizini imaju prijatelja koji to proživljava. Ovo je predstava za roditelje, za mlade, za djecu i za onu djecu koja možda i prerano moraju odrasti, jednom riječju za svakoga jer svatko od nas ipak ima nekog tko ga voli – bez obzira na sve. Roditelje, baku, djeda ili barem jednog prijatelja koji će sjediti s nama u kućici u parku i dati nam svoju šmrkavu papirnatu maramicu.

Predstava traje 60 min. Čakovečka premijera je 18. veljače u Centru za kulturu, a 20. veljače je premijera u Teatru Exit u Zagrebu. Prve reprize su 23. veljače u Exitu, a 24. u Čakovcu. U predstavi će zaigrati Dunja Fajdić / Karolina Horvat, Mario Jakšić / Bruno Kontrec, Maja Katić / Zrinka Kušević i Igor Baksa / Davor Dokleja. Tekst je prevela Tanja Radović, dramaturginje su Maja Katić i Dunja Fajdić, glazbu je skladao Mario Mirković, dok tekstove songova zajedno potipsuje autorska ekipa.

(Visited 199 times, 1 visits today)

Komentari