Istaknuto
23.07.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Stali smo na karlovačkom kupalištu Foginovo i voditeljicu Kseniju Sanković, alfu i omegu Kinokluba, ispitali sve o putujućem ljetnom kinu u gradu filma.

17.07.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta I ovog tjedna u Novoj glazbi donosimo domaće i regionalne glazbene novitete na preslušavanje i glasanje za one koji to zaslužuju.

Film

Revija europskog filma na Ljetnoj pozornici Tuškanac

10.07.2018. Ziher.hrFoto: PRESS Kino Tuškanac
Vrijeme čitanja: 2 minute

Od 9. do 15. srpnja Ljetna pozornica Tuškanac ugostit će 5. Reviju europskog filma. Gledatelji će tako od ponedjeljka do nedjelje svakodnevno od 21:30 sati u najljepšem gradskom kinu na otvorenom moći besplatno uživati u najpopularnijih europskim filmovima iz repertoara Kina Metropolis MSU i Art-kina Grič u protekloj sezoni.

Reviju na Ljetnoj pozornici u ponedjeljak otvara Dvostruki ljubavnik, francusko-belgijski triler u režiji Françoisa Ozona nastao prema romanu Joyce Carol Oates. Chloe je krhka žena koja se zaljubljuje u svog psihoterapeuta Paula. Nakon nekoliko mjeseci veze, njih dvoje započnu živjeti zajedno, ali Chloe uskoro otkriva da Paul cijelo vrijeme skriva dio svog pravog identiteta.

U utorak ne propustite Drugu stranu nade, finsku komediju s potpisom Akija Kaurismäkija, nagrađenog Srebrnim medvjedom za režiju na Berlinaleu 2017. Gorko-slatka priča o ljudskoj dobroti usred vladavine ravnodušnosti spojit će sudbine sirijskog izbjeglice i trgovačkog putnika kojeg je zadesila iznenadna sreća.

Foto: mimakirigoeinpandemonium.tumblr.com

Srijeda je rezervirana za francusku dramu Plesačica u režiji Stéphanie Di Giusto, koja se temelji na istinitoj priči. Američka plesačica Loïe Fuller (Soko) bila je najveća senzacija Folies Bergères na prijelazu u 20. stoljeće te inspiracija Toulouseu Lautrecu, Rodinu i braći Lumière. Film se bavi njenim kompliciranim odnosom i rivalstvom s ambicioznom štićenicom Isadorom Duncan (Lilly-Rose Depp).

Domaća pretpremijera

U sklopu Revije u četvrtak pretpremijerno se prikazuje domaća komedija Happy End Anđela Jurkasa. Neobična priča o dva mladića uhvaćena u vrtlogu prodavanja magle, politike, medija, seksa, celebova, droge i pića koji jednog dana shvate kako su žene mitska bića i krenu im pomagati bez pokrića.

Ovogodišnjeg dobitnika Oscara u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija (James Ivory), senzualnu dramu o odrastanju Skrivena ljubav u režiji Luce Guadagnina gledamo u petak. Radnja filma događa se 1980-ih na bajkovitom i suncem okupanom sjeveru Italije, a prati odnos 17-godišnjeg Elija Perlmana (Timothée Chalamet) i 24-godišnjeg arheologa Olivera (Armie Hammer).

Foto: facebook.com/DarkestHourUK/

Na subotnjem rasporedu je Prijelomni čas, biografska drama u režiji Joea Wrighta, koja pripovijeda o turbulentnom mandatu legendarnog britanskog premijera Winstona Churchilla (Gary Oldman).

Posljednji film iz programa, komediju Staljinova smrt Armanda Ianuccija gledamo u nedjelju, 15. srpnja. U danima nakon Staljinovog konačnog pada, njegovi ministri tuku se za kontrolu: neki žele pozitivne promjene u Sovjetskom savezu, drugi imaju mračnije motive. Međutim svi dijele jedan zajednički motiv: očajnički žele preživjeti.

Ulaz na projekcije je slobodan. Gledalište se otvara u 20:30 (sat vremena prije početka projekcije), a zatvara se u trenutku popunjenosti.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Komentari