Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Film

Subota na ZFF-u: Dan LUX filma i ceremonija zatvaranja uz film “Žaba”

18.11.2017. Filmska redakcijaFoto: www.zff.hr

Druga subota 15. Zagreb Film Festivala nastavlja prema redovnom rasporedu sve do 20 sati kada je zakazana svečana dodjela nagrada i ceremonija zatvaranja uz projekciju filma Žaba.

U 16h u kinu Europa reprizno se prikazuje Muškarci ne plaču, film Alena Drljevića koji je rasplakao Sarajevo i ispunio dvoranu kina Europa. U MSU reprizni program počinje s filmom Ivan  Janeza Burgera u 18:30, a u 21 s novim filmom Philippea Garella Ljubavnik za jedan dan. U Tuškancu od 12 sati kreću reprize Kockica koje se nastavljaju u 14 sati.

Program u Tuškancu nastavlja se s filmovima iz programa Dan Lux filma. U 17 sati na repertoaru je Laponska krv Amande Kernell za koji je ove godine, prije nekoliko dana, i osvojila nagradu LUX Europskog parlamenta, zatim u 19:30 projekcijom nagrađivanog filma Vestern Valeske Grisebach i završava se u 22 projekcijom odličnog filma 120 otkucaja u minuti Robina Campilla, ovogodišnjeg francuskog kandidata za nagradu Oscar. Emotivni ntervju sa scenaristom filma Philippeom Mangeotom i glumceom Antoineom Reinhartzom pročitajte ovdje.

Program Industrija završava s masterclassom Petera Kerekesa pod nazivom DokuMENTALni filmovi s početkom u 16 sati u dvorani F22.

Za  20 sati zakazana je ceremonija dodjele nagrada i zatvaranje festivala nakon kojeg će uslijediti projekcija filma Žaba (izvan konkurencije). Ovom projekcijom ZFF se na neki način vraća svojim počecima. Naime, riječ je o filmu koji je prvi film snimljen nakon sudjelovanja na radionici ZFF-a Moj prvi scenarij u sklopu programa Industrija. Žaba je ekranizacija kultne kazališne drame hrvatskog pisca i dramaturga Dubravka Mihanovića i debitantsko ostvarenje redatelja Elmira Jukića koje je ovo ljeto na Sarajevo Film Festivalu osvojilo Nagradu publike s iznimno visokom ocjenom.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari