Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Suvremeni njemački filmovi u kinu Tuškanac

14.01.2018. Ziher.hrFoto: Trailer screenshot
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Novi tjedan (15. siječnja) kino Tuškanac započinje programom Filmovi na putu, izborom najznačajnijih i najnagrađivanijih suvremenih njemačkih filmova i koprodukcija kojim su obuhvaćeni filmovi prikazani na Berlinaleu  te dobitnici prestižne Njemačke filmske nagrade. Program je realiziran u suradnji s Goethe Institut Kroatien.

Od utorka nastavlja se s projekcijama Filmskog kluba koji započinjemo filmovima koji su po izboru članova Filmskih programa dobili najviše glasova za ponovno prikazivanje, a prvi se na listi zatekao japanski “Žena na pijesku” Hiroshi Teshigahare.

Reprizni naslovi renomiranih redatelja

Distributerski ciklus Propustili ste – pogledajte u Tuškancu donosi četiri prošlogodišnje uspješnice. Drama “Sretan kraj” austrijskog velikana Michaela Hanekea, nominirana za Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu, prati odnose u imućnoj francuskoj obitelji, a triler “Opčinjen” Sofije Coppole, remake kultnog pulp trilera Dona Siegela, na istom je festivalu nagrađen za najbolju režiju, dok je bračna drama “Bez ljubavi” ruskog majstora Andreja Zvjaginceva na canneskom festivalu ovjenčana nagradom žirija, kao i Zlatnim biciklom na posljednjem izdanju Zagreb Film Festivala.

U četvrtak je Dan za dokumentarni film koji donosi nevjerojatnu priču “Ljubavnici i despot” o popularnoj južnokorejskoj glumici i njezinom bivšem suprugu i redatelju koji su proveli osam godina u zatočeništvu u Sjevernoj Koreji, gdje su pod budnim okom diktatora i velikog filmofila Kim Jong-ila bili prisiljeni sudjelovati u projektu revitalizacije sjevernokorejske kinematografije.

Subotnje matineje Pametnog kina najmlađoj publici donose animiranu “Fantaziju 2000“, nastavak jednog od najosebujnijih Disneyevih cjelovečernjih animiranih filmova svih vremena.

Točan raspored projekcija možete pronaći na službenim stranicama kina.

(Visited 140 times, 1 visits today)

Komentari