Istaknuto
17.07.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta I ovog tjedna u Novoj glazbi donosimo domaće i regionalne glazbene novitete na preslušavanje i glasanje za one koji to zaslužuju.

16.07.2019.

Vrijeme čitanja: 5 minute Hrvatski se redatelji pitaju po čemu je Hrvatska radiotelevizija javna, a po čemu hrvatska. Pozivaju da poručite HRT-u: 'Meni se to gleda!'.

Glazba

Zadnji trzaji ljeta u režiji Indirekt festivala u Kulturnom centru Mesnička

02.10.2018. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon uspješne ljetne sezone u Umagu Indirekt Music & Art Festival vrijedno radi na jesenskom Showcase festivalu u Beogradu, a u međuvremenu otkriva prvo u nizu iznenađenja za zagrebačku publiku. U petak, 5. listopada okosnica događanja će biti ono što Indirektu ide najbolje, a to je intimno druženje i glazbeno umrežavanje u Kulturnom Centru Mesnička uz prijatelje i glazbene izvođače koji prolaze ispod mainstream radara.

Obožavatelji otkačenog dream popa Ariela Pinka, Mac DeMarcove šarmantne energije, brazilske tropikane 70-ih i 80-ih, veselih i melankoličnih melodija Mild High Cluba ili pak fanovi playlisti David Dean Burkharta će posebno cijeniti Paul Cherevicka i njegov sanjivi šesteročlani funky jazz – pop projekt, a podršku će mu pružiti Svemirkov miljenik, beogradski ROGI.

Paul Cherry se glazbom počeo baviti iz zabave, a produkt njegove neozbiljnosti je lo-fi EP “On Top”, koji je zapazila lokalna diskografska kuća Feeltrip. Ovo je bio prijelomni trenutak njegove karijere kada je odlučio glazbi pristupiti s dozom ozbiljnosti. Početkom 2018. počeo se izdizati iz mase kvalitetnih izvođača Chicaga objavivši album “Flavour” što mu je omogućilo otvaranje Pitchfork Music festivala, kao i prvu europsku turneju u sklopu koje stiže u Hrvatsku predstaviti sve okuse prvijenca. Nećete se ni osvrnuti, a uhvatit ćete se kako ga pjevušite kao Svemirkovu “Vaniliju”.

 

ROGI je aktualan glazbenik iz Beograda koji inspiraciju pronalazi u betonskom okruženju velegrada gdje od buke i vreve nastaje pjevljiva oaza pop melodija bogatih aranžmana. Dominantni indie zvuk njegovog albuma “U Međuvremenu” je žanrovski veoma difuzan, pod utjecajem jazza, bossa nove, r&b-a, funka i soula, što nesumnjivo otkriva naslušanost glazbenika. Ovog puta u Zagreb stiže solo, sa širokim osmijehom i senzualnim glasom koji će otopiti vaša srca.

Kultni DJ Dom Smith na afteru će nas povesti na žanrovski rollercoaster aktualnih imena svjetske i domaće glazbene scene dajući uvid u energiju kojom zrači i sam Indirekt festival. Ostalo je još svega još par karata, stoga požurite po ulaznice koje vas čekaju u KCM i Rockstar cafe baru u ograničenoj količini od samo osamdeset komada po cijeni od 40 kuna.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Komentari