Istaknuto
22.05.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ovog tjedna nudi izbor domaćih i regionalnih noviteta za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

21.05.2019.

Vrijeme čitanja: 10 minute Da je nostalgija najdraža hrana Hollywooda već je odavno jasno, a još jedna potvrda toga nove su verzije davno zaboravljenih i preboljenih serija.

Glazba

Ziher playlista: Zagrijavanje za koncert Nereda i Stoke

05.10.2018. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Zagrebački hip hop tandem Nered i Stoka nakon 15 godina spremaju prvi veliki zajednički koncert. Naoružani starim hitovima i novim materijalima na kojima trenutno rade, povratničkim koncertom 6. listopada napadaju Dom sportova.

Marko Lasić (Nered) i Marin Ivanović (Stoka) sa zajedničkim radom započeli su krajem devedesetih pod utjecajem velikana Tram 11 i scene koja se okupljala oko kultne radijske emisije Blackout. U rekordnom roku od dva tjedna snimili su album “Spremni za rat” (1999.), jedan od najkontroverznijih albuma ovih prostora koji se upisao u lektiru regionalnog hip hopa.

Zavidnim verbalnim umijećem i perfektno usklađenim flowom nacrtali su sliku urbanog Zagreba s kraja 90ih. Autentičnim i vulgarnim opisima noćnih izlazaka, druženja u kvartu i burnog odrastanja na ulici zaprepastili su javnost, ali i stekli poštovanje i kredibilitet na sceni svojim žarom, samopouzdanjem i borbenošću. Ovaj nabrijani dokument hrvatskog hip hopa ostao je njihov jedini zajednički album nakon kojeg su obojica ostvarili uspješne solo karijere, tek povremeno se susrećući u studiju.

Ponovni susret na pozornici dogodio im se nedavno na Stokinoj proslavi dvadeset godina karijere kada su izveli kraći set zajedničkih hitova. Eksplozivnim nastupom demonstrirali su zavidnu formu, a mnogobrojna publika je u rasprodanoj Tvornici pokazala da ih je itekako željna.

Povratak Nereda i Stoke na scenu potvrdit će i nadolazeći novi zajednički album koji je već u finalnoj fazi te će donijeti prepoznatljiv stil i zvuk koji ih je proslavio. Osim novih pjesama te zajedničkih starih favorita, podsjetit će fanove i na hitove sa svojih prvih solo izdanja. Veliki koncert u Domu sportova kruna je njihove karijere koja dolazi sada, dvadeset godina od njihovih početaka, u vremenu kada se događa ponovna prevlast i prava renesansa hrvatskog hip hopa.

Ovotjedna Ziher playlista donosi pregled karijere Nereda i Stoke. Njihov jedini zajednički album uz pokoju uspješnicu solo karijere obojice. Pripremite se za sutrašnji veliki koncert.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari