Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 17/25

17.12.2017. Djed Mraziher

Dragi Ziherovci,

Djed Mraziher danas ima pravu poslasticu za vas! U suradnji s Discovery filmom pripremio je DVD paket s čak šest hit filmova koje svaki filmski zaljubljenik mora imati u svojoj kolekciji. Prvi od njih je Planina Brokeback,  adaptacija istoimene kratke priče američke književnice i dobitnice Pulitzerove nagrade, Anne Proulx. Film je osvojio tri Oscara (režija, adaptirani scenarij i glazba), a bio je nominiran u sveukupno osam kategorija. U drugom hvaljenom filmu Žena kojoj sam čitao u glavnim se ulogama pojavljuju Kate Winslet (dobila Oscara za tu ulogu u kategoriji Najbolje glavne glumice) i Ralph Fiennes. Treći koji se nalazi u kolekciji je prvijenac Andreja Zvjaginceva pod naslovom Povratak, s kojim je redatelj osvojio Zlatnog lava na Venecijanskom filmskom festivalu 2003. godine.

U žanr psihološkog trilera stavlja se film U zaklon s Michaelom Shannonom i Jessicom Chastain u glavnim ulogama, koji je osvojio kritiku te se na popularnoj stranici Rotten Tomatoes ponosi s 92% pozitivnih kritika. Pedro Almodovar skratit će vam dane sa svojom dramom Vraćam se (Volver) u kojoj glavnu ulogu igra Penelope Cruz, za koju je dobila nagradu na Cannes Film festivalu 2006. godine, a bila je i nominirana za Oscara u toj kategoriji kao prva Španjolka kojoj je to uspjelo. S romantičnom Vicky Cristina Barcelona i Woodyjem Allenom završavamo naš komplet DVD-a koji će zaintrigirati svakog ljubitelja kvalitetnog filma.

Ako želiš DVD paket Discovery filma, uputi se na Ziherov Instagram profil.

No to nije sve! U suradnji s kazalištem Gavella vodim vas na predstavu “Romanca o tri ljubavi” u ponedjeljak, 18. prosinca. Jedna od najpoetičnijih hrvatskih drama, “Romanca o tri ljubavi” Antuna Šoljana, podnaslovom je žanrovski određena kao “sentimentalna farsa”, što odmah otkriva i njene jasne komične namjere i potencijale. Kroz jednostavan fabularni sklop okupljen oko četiri lika – Gospe, Službenice, Viteza i Kapelana – Šoljan u svojoj prepoznatljivoj poetici modernističkog iskustva ispisuje nadahnutu igru u stihovima, s neskrivenom intertekstualnošću koja žonglira Shakespeareovim i Cervantseovim rečenicama i mislima. U predstavi redatelja Borisa Svrtana igraju Martina Čvek, Tena Nemet Brankov, Igor Kovač i Nikola Baće.

Ako želiš na predstavu “Romanca o tri ljubavi”, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

(Visited 93 times, 1 visits today)

Komentari