Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 18/25

18.12.2017. Djed Mraziher

Dragi Ziherovci,

U petak, 15. prosinca u kazalištu Gavella premijerno je zaigrala predstava “Kralj Rikard III.“. Shakespeareov komad izuzetne snage i političnosti na daske kazališta Gavella postavio je makedonski redatelj Aleksandar Popovski. U središtu radnje je antiheroj čiji su postupci sve samo ne moralni, ali inteligencija mu je zavodljiva i sposobnost uvida razorna pa ne možemo ne putovati s njim, ne promatrati događaje (i) njegovim očima. U naslovnoj je ulozi Ozren Grabarić, dok uz njega u predstavi igraju Andrej Dojkić, Sven Šestak, Martina Čvek, Dijana Vidušin, Sven Medvešek, Živko Anočić, Bojana Gregorić Vejzović, Ivan Grčić, Đorđe Kukuljica, Hrvoje Klobučar, Slavica Knežević, Filip Šovagović, Nikola Baće i Anica Kovačević.

Ako želiš na predstavu “Kralj Rikard III.” u Gavellu u utorak, 19. prosinca u 20 sati, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Hrvatski muzej naivne umjetnosti, najstariji muzej naive u svijetu, osnovan 1952. godine, čuva u svojem fundusu više od 1900 umjetnina – slika, kipova, crteža i grafika. Stalni postav kreiran je uz moto: Naiva kao segment moderne umjetnosti. Izloženo je osamdesetak antologijskih slika, kipova i crteža petnaest klasika hrvatske naive, od početka tridesetih do osamdesetih godina 20. stoljeća. Težište je na umjetnicima proslavljene Hlebinske škole te nekolicini visoko vrednovanih nezavisnih autora, a uz njihova se djela izlažu i radovi najznačajnijih umjetnika drugih naroda i kultura. Iskoristite ovu priliku i upoznajte se s najznačajnijim predstavnicima hrvatske naive poput Ivana Generalića, Ivan Rabuzina, Ivana Lackovića Croate i Mije Kovačića.

Ako želiš razgledati stalni postav Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti (5×2 ulaznice), uputi se na Ziherov Instagram profil.

 

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

(Visited 127 times, 1 visits today)

Komentari