Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 19/25

19.12.2017. Djed Mraziher

Dragi Ziherovci,

U utorak, 19. prosinca u Teatru &TD premijerno će biti izvedena predstava “Točno u podne”. Produkcijska kuća KUFER ujedinila je redatelja Vedrana Hleba i mlade autore Ivana Penovića, Ivanu Vuković i Kristinu Kegljen u predstavi čija je inicijalna ideja bila post-truth politics. Kroz vođene improvizacije na probama, krećući se po samim rubovima kazališnoga prostora, autori su se zapitali što i u kojoj mjeri kazalište posuđuje i preuzima od televizijskoga medija i obrnuto? Problematiziranje pozicije kazališnoga centra i njegove periferije na kojoj se odvija miješanje uslijed sudara kazališnoga i televizijskoga medija potencirano je rukopisima troje mladih dramatičara čije ispreplitane perspektive oni čine petlju trenutačne društvenosti. U predstavi igraju Marinko Leš, Nikša Marinović, Irma Milović, Iva Visković Križan i Tina Orlandini.

Ako želiš na prvu reprizu predstave “Točno u podne” u Teatru &TD u srijedu, 20. prosinca u 20 sati (2×2), uputi se na Ziherov Instagram profil.

Zagrebački Seven That Spells nastupom u Tvornici kulture 22. prosinca zatvorit će klubu iz Šubićeve koncertni kalendar za 2017. godinu. Seveni rijetko nastupaju u Zagrebu, ali posljednjih sezona ustalio se običaj svirke krajem godine u Tvornici. Ovom prilikom koncert će biti posvećen završnom djelu trilogije “The Death And Resurrection Of Krautrock” nazvanom “OMEGA” kojeg će u siječnju objaviti njemački Sulatron Records. Materijal je sniman tri godine u studijima u Americi I Hrvatskoj,a sve u suradnji s Blakeom Flemingom, bubnjarom i suosnivačem legendarnih The Mars Volta.

Ako želiš na koncert Seven That Spells u Tvornicu kulture 22. prosinca (2×2), uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari