novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Vizart

Izložba nagrađivanog strip-crtača u zagrebačkom KIC-u

Foto: Facebook/ Galerija na katu/Strip izložba "ENIS ČIŠIĆ - Frames"
Vrijeme čitanja: 2 minute

Izložba Frames nagrađivanog bosanskohercegovačkog strip crtača Enisa Čišića otvara se 15. travnja u 12 sati u Galeriji na katu zagrebačkog Kulturno informativnog centra (KIC). Na izložbi će biti predstavljeni autorovi radovi koji su oduševili najveću svjetsku strip izdavačku kuću – Marvel. Posjetitelji će, uz ugodno druženje s autorom, moći uživati u strip crtežima inspiriranima kultnim likovima iz svijeta stripa, filma i pop kulture.

Enis Čišić je strip crtač i ilustrator rođen u Sarajevu 1980. godine gdje je i završio je Akademiju likovnih umjetnosti. Iza sebe nosi dugogodišnje iskustvo u reklamnoj industriji radeći kao motion graphic animator. Kruna njegove dosadašnje karijere svakako je rad za jednu od najeminentnijih strip izdavačkih kuća – Marvel.

Foto: Facebook/ Galerija na katu/Strip izložba “ENIS ČIŠIĆ – Frames”

Frames predstavlja jedan dio autorovih radova nastalih u periodu od 2012. do danas. Naslov izložbe se odnosi na seriju crteža, točnije reprodukcija, filmskih kadrova s kojima je Enis diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.
U tom svom konceptu izdvajao je pojedinačne slike iz filmskih ostvarenja i reproducirao ih kroz crtež, baveći se linijom, formom i prostorom unutar različitih kompozicija, svjetlom i sjenom, zapravo svim onim elementima koji po pravilu čine jednu sliku. Međutim, kadrovi se odnose i na devetu umjetnost kojom se Enis profesionalno bavi tako da će posjetitelji imati priliku vidjeti mapu izvora njegovih inspiracija iz kojih je autor crpio ideje te ih vizualizirao i predstavio kroz crteže, ilustracije i strip stranice. Mogli bismo na koncu zaključiti kako su film i strip usko povezani uz Enisovo stvaralaštvo.

Izložba ostaje otvorena do 21. travnja.

Be social

Komentari