Glazba

40. godina KSET-a uz Sajsi MC, BKO DMT (Chew The Fat) i LucyLyu (Bipiem)

Foto: Facebook.com/ KSET
Vrijeme čitanja: 2 minute

Uoči 40. godina kluba, u subotu 2. travnja, u KSET stiže Sajsi MC uz podršku nekoliko DJ-eva. Prvi put je zagrebačka publika imala priliku čuti u Sirupu 2013. godine, početkom prošle godine je napunila KSET, a već krajem iste zajedno s Krankšvesterima i Tvornicu kulture.  Temperamentna i britka na jeziku, Sajsi MC predstavlja jak otpor stereotipima koji nam se svakodnevno serviraju u javnom životu.  U tome je podržavaju MC Schweca Rispek koja svojim vokalnim sposobnostima upotpunjuje njene tvrde rime,  a DJ BKO u svakom trenutku brine da vam gori tlo pod nogama.

SAJSI MC

SAJSI MC je pseudonim za Ivanu Rašić, koja od 2011. surađuje i nastupa sa DJ BKO-om te neizostavnom Tijanom Rasić aka MC Schweca Rispek koja je od samih početaka itekako prisutna.  Spot za pesmu “Anifa kucke” koji je zbog teksta izazvao burne reakcije na beogradskoj sceni izdali su 2012. godine, a nedugo zatim su uslijedili ništa manje provokativni spotovi za pjesme Gledaj i Ti si moj. Suradnja s Rastkom Aksentijevićem se može čuti kroz tri singla: Sa devojkom u shopping mall, Dobacuju na ulici i Nana me je naucila bonton, a 2014. je izašao spot za singl Pokvarenica, sa istoimenog EP-ija, u izdanju Lampshade media. U istom periodu se ostvaruje suradnja i s hrvatskom rap grupom Krankšvester s kojom nam stiže i spot za pjesmu Liz Taylor. Prošle godine izdali su spotove za Nadrkano Hodanje, Papa (u suradnji sa Riot 87), Dosla sam da dam (u suradnji sa Beatshakers), Ajlajner ( u suradnji sa Minival), BOT.

DJ DMT (Chew the Fat)

David Marko Tešić je aktivno uključen u glazbenu scenu od 1999. godine kada u suradnji sa članovima hip-hop grupe Connect pokreće radijsku emisiju Ruff Beats Rap Show na Radio Zaprešiću. Ubrzo nakon toga počinje puštati po noćnim klubovima i festivalima diljem Hrvatske (Tvornica, Boogaloo, KvArt/Stara Klaonica, Lemon, Sirup, Gjuro II, KSET, Masters, Industrija Petreković, Pogon Jedinstvo, AKC Medika, ROJC, K Topu, Seasplash Summer Club, Outlook Festival, Hideout Festival, Terraneo, Seasplash Festival, Sirup Nation Festival, IDEŠ? Fest…), Slovenije (Gala Hala, Štuk), BiH (Kriterion), Srbije (Exit Festival, KC Grad), Crne Gore (Asfaltiranje) i Austrije (EKH). Sredinom 2004. godine odlazi u Los Angeles gdje je studirao televizijsku produkciju. Za vrijeme studija puštao je po mnogim noćnim klubovima i privatnim zabavama u Los Angelesu i Las Vegasu. Krajem 2009. se vraća u rodni Zagreb i počinje sudjelovati u organizaciji brojnih klubskih programa (Electric Avenue, Chew the Fat! Croatia, Black Light…). U srpnju 2010. godine sa Arianom Vuicom osniva electro-dubstep duet InUrFace, te godinu dana poslije izdaju svoj prvi EP “Conquer Me” za kanadskog izdavača Capital Boom Records. Iako u posljednje vrijeme preferira glazbene žanrove kao što su trap, dubstep, drum’n’bass i breakbeat, povremeno ga nostalgija ponese pa zavrti koju hip-hop stvar u svom setu.

DJ LucyLyu (Bipiem)

Ovaj mladi glazbeni entuzijast počinje se baviti DJ-ingom prije svega godinu dana i, kako sam kaže, voli sve, od drum & bassa, housea, hip hopa. Uglavnom, sve što “ima dušu”. Član disco sekcije KSET-a te dio Bipiem kolektiva, iza sebe ima nekoliko nastupa među kojima treba spomenuti i onaj na 6. rođendanu hrvatskog izdanja Chew the Fat! event branda.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna moći ćete kupiti od 16. ožujka na šanku KSET-a. Na dan koncerta će koštati 45 kuna. Broj karata je ograničen. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kuna) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kuna).

 

 

Be social

Komentari