Film

7. Fantastic Zagreb Film Festival otvara holivudski hit “Vozač”

Foto: press
Vrijeme čitanja: 3 minute

Za samo dva dana počinje 7. Fantastic Zagreb FF i trajat će sve do 9. srpnja!  I više nego dovoljan povod za održavanje konferencije za medije na kojoj smo s ponosom najavili najdulje i najbolje izdanje do sada, atraktivne novitete, glazbeni program i naravno vrhunske žanrovske naslove!

Održana konferencija za medije

Konferencija se održala u Pop-Up Summer Gardenu kojeg je na samom ulazu na Ljetnu pozornicu Tuškanac postavio kreativni tim Swanky Mint Hostela. Ovaj šareni i udoban lounge u hladovini šume Tuškanac privući će mnoge fantastičnim koktelima i odličnom glazbom, a radit će sve do sredine rujna. U njemu ćete se tijekom Fantastic Zagreba zabaviti uz sjajne DJ-e i live bendove kao što su Pill Jackson, Sinke Fresh, Egzotika, Jeff Jarunski, Rea i mnogi drugi, a imate ih priliku slušati svaki dan već od 18h.

Mia Pećina, partnerica i direktorica festivala, zahvalila se svim sponzorima i ponajviše gradu Zagrebu na svesrdnoj podršci te najavila: „Vjerujemo da smo i ove godine našoj vjernoj publici uspjeli osigurati izvanredan program! Apsolutno se moramo zahvaliti svima koji su i ove godine pomogli da se Fantastic održi, prvenstveno Gradu Zagrebu i TZGZ, te svim sponzorima i partnerima te posebno stranim ambasadama u Hrvatskoj.

Foto: press

Također neizmjerno smo ponosni na našu suradnju s Tallin FF (Estonija) i Imagine FF (Amsterdam, Nizozemska) s kojima već treću godinu za redom organiziramo i prvi europski žanrovski forum (EGF) za koji smo za 2017. i 2018. godinu dobili potporu od Europskog fonda Creative Media. Ove godine pozivamo sve da definitivno posjete projekcije i glazbeni program na Medvedgradu, jer ovo je zadnja godina Fantastica na utvrdi dok se ne završi renovacija, u koju Park Prirode Medvednica kreće na jesen. Dakle puno prilika za fantastične ljetne večeri uz još fantastičnije filmske priče.”

Ponajbolji žanrovski filmovi

Stjepan Hundić, partner i umjetnički direktor, najavio je ponajbolje žanrovske filmove na ovogodišnjem izdanju kao i holivudski hit, film otvorenja: “Otvaramo festival s velikim holivudskim hitom Baby Driver/ Vozač, koji se paralelno s europskom premijerom u četvrtak otvara samo na Fantastic Zagrebu, u suradnji s Continental filmom, distributerom filma u Hrvatskoj.

Od ostalih naslova svakako treba izvojiti francuski svjetski festivalski hit Sirovo; Projekt Lazarus; ruski Sila privlačnosti; dva dokumentarna filma David Lynch: Život kao umjetnost i hit sa Sundancea 78/52 čiji autor Alexandre Philippe dolazi u Zagreb predstaviti film. Iz programa Sretan rođendan izdvajamo; Conan Barbarin, Poltergeist, Suspiria i Robocop. Povodom nedavnog gubitka izvanrednog režisera Jonathana Demmea prikazujemo njegov najveći hit Kad jaganjci utihnu.“

Foto: press

Na kraju konferencije posebnu podršku festivalu dao je i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ivica Lovrić koji je izjavio: „Već sedmu godinu za redom Grad Zagreb svesrdno podupire ovaj najveći regionalni žanrovski filmski festival koji je, moram naglasiti, jedini filmski festival u Zagrebu pod vedrim nebom!

Jedanaest dana filmova

Samim time Fantastic je uvelike obogatio kulturnu i ljetnu turističku ponudu Zagreba te na neki način obilježio početak ekspanzije turista u Zagrebu, za koje svake godine pripremamo sve više manifestacija u sklopu programa zagrebačko kulturno ljeto ili popularnog naziva ZgKul! Ovo ljeto će u Zagrebu nastupiti više od 2000 izvođača i održat će se preko 20 raznovrsnih festivala, a Fantastic Zagreb meni je osobno jedan od najdražih.“

I na kraju ono najvažnije: 7. Fantastic Zagreb održava se od 29. lipnja do 9. srpnja. U jedanaest festivalskih dana prikazat će se niz premijernih filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Exspress, Panorama, Ponoćno ludilo, Americana, Sretan rođendan! i Nordijski fokus. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, suspens, kultni žanrovski klasici, filmovi strave, dokumentarci… i dodatna iznenađenja očekuju filmofile i zagrebačku publiku na predivnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Za kraj – Medvedgrad

Očekuju nas i dvije fantastične noći za kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad, 7. i 8. srpnja s dva fantastična filma. U petak 7. srpnja, u suradnji s našim prijateljima s Motovun Film Festivala organiziramo projekciju španjolskog hit mystery trilera BAR Alexa de la Iglesije, a u  subotu 8. srpnja kultni SF klasik STVOR slavnog Johna Carpentera nakon čega tulumarimo do zore! Ovu jesen sljemenska ljepotica zatvara svoja vrata na nekoliko godina radi obnove i renovacije.

Za posebnu završnu večer Festivala 9. srpnja, na ljetnoj pozornici Tuškanac prikazujemo legendarni SF klasik METROPOLIS Fritza Langa! Remek-djelo njemačkog eskpresionizma i jedan od temeljnih filmova SF žanra ove godine obilježava svoj 90. rođendan!

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3), a vašu ulaznicu možete kupiti i prije početka projekcije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac.

Cijene ulaznica:

Pojedinačna projekcija na Tuškancu: 27 kuna

Studentska festivalska akreditacija: 120 kuna (ne uključuje projekcije na Medvedgradu)

Festivalska akreditacija: 150 kuna (ne uključuje projekcije na Medvedgradu)

Posebne projekcije na Medvedgradu (prijevoz uključen): 55 kuna

Be social

Komentari