Knjige

Baby Lasagna i mačak Stipe pred Eurosong dobili svoju slikovnicu

Baby Lasagna
Baby Lasagna i mačak Stipe, Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Od prve pojave na Dori, Baby Lasagna je scenski ljubitelj i zaštitnik mačaka. Ponosni cat-dad zaludio je naciju pjesmom Rim Tim Tagi Dim u čije su se stihove upleo njegov mačak Stipe, od rođenja jednooki ljubimac koji je postao junak slikovnice „Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo”.

Upravo kroz perspektivu mačka Stipe ispričana je avantura zvana Rim Tim Tagi Dim, od nastanka do, nadamo se, pobjede na Eurosongu u svibnju. Stipe je nadahnuće Baby Lasagni u pisanju hit-pjesme i neodoljiva podrška uz mace Gertrudu i Branku. Svaka mačka, kao i Stipe, oblikovani su u slikovnici prema stvarnim karakteristikama, a najmlađi kroz njih uče o podršci, ustrajnosti i zajedništvu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yellow Yuri (@yellow.yuri)

„Bio sam često u bendovima, ali nikad nismo radili nešto posebno od mercha ili općenito nešto takvo kao što je slikovnica. Posebno sam uzbuđen, jer je ovo slikovnica koja opisuje priče i događaje Elizabetinih i mojih mačaka, nešto poput jedenja puža ili tuče s kaučem. Jako sam uzbuđen da to predstavljamo javnosti, jer ovo su stvarne priče i vjerujem da će biti nešto zaista posebno”  – otkriva Baby Lasagna, koji autorski supotpisuje svoju prvu slikovnicu.

Autor teksta, kao i ilustracija je Igor Jurilj, ilustrator i naš novinar koji se umjetnički potpisuje kao Yellow Yuri, koji je oblikovao priču o velikom prijateljstvu mačka Stipe i Baby Lasagne. O ovoj suradnji otkriva:

„Marka sam kao Lasagnu upoznao odmah po objavi kandidature za Doru 2024. u intervjuu za koji sam spremio lazanje, a prije dolaska, dio njih prosuo sam na ruku što je ostavilo trajni, ali dragi ožiljak. Trajni trag je ostavila i Markova jednostavnost, srdačnost i simpatičnost koja se na jednoj kavi pretvorila u ideju o slikovnici koja bi fiktivno, ali biografski zabilježila popkulturni fenomen njegove pjesme. Nevjerojatnom lakoćom oslikali smo inspirativnu basnu o obitelji i kreativnosti. Nadam se da će i sam kraj slikovnice biti proročanski za Baby Lasagnu!”

Slikovnica je nastala uz pomoć ovogodišnjeg favorita i jednog od protagonista – Baby Lasagne, dok je šareno i toplo izdanje oblikovao Tomislav Vranić Vrana. Dostupna je na hrvatskom i na engleskom jeziku, a za prijevod je također zaslužan Igor Jurilj, diplomirani anglist po struci.

Ova jedinstvena i unikatna slikovnica posvećena ljubimcu našeg ovogodišnjeg predstavnika na Euroviziji bit će objavljena u izdanju glazbene knjižare Rockmark, a upravo su od danas dostupne prednarudžbe primjeraka OVDJE.

Foto: Press

 


Be social

Komentari