novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Bloc Party uzima predah!

Foto: facebook.com/ Bloc Party
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com/ Bloc Party
Foto: facebook.com/ Bloc Party

Bloc Party koji nastupaju na ovogodišnjem INmusicu su najavili da nakon ljeta uzimaju predah. Bend je turneju povodom izdavanja četvrtog albuma, nazvanog “Four”, započeo u srpnju prošle godine. Turneja je obuhvatila Sjedinjene Države, Meksiko, Australiju, Japan, Indoneziju i cijelu Europu. Do kraja turneje je ostalo još dvadesetak koncerata po raznim festivalima diljem Europe. Zadnji koncert će održati 19. srpnja na britanskom Latitude festivalu.

Gitarist benda Russell Lissack je izjavio: “Definitivno nakon što završimo s ljetnim festivalima uzimamo predah na neko vrijeme. Barem šest mjeseci, možda godinu dana, možda dvije godine, teško je točno reći”. Objasnio je i zašto je teško reći koliko dugo ih neće biti, a to je zato jer jednom kad ljudi odu na odmor, počnu se baviti drugim stvarima i vrijeme predaha se produžuje. Između trećeg i četvrtog albuma Bloc Party je također uzeo predah, a gitarist Lissack kaže da je to zato jer su za vrijeme turneje imali više loših nego dobrih trenutaka, komunikacija između članova benda je bila loša i nisu se slagali ni oko najmanjih sitnica. To se malo popravilo za vrijeme ove turneje, no ipak nedovoljno. Bend je u svibnju najavio moguće izdavanje EP-a s novim materijalom, te je Lissack potvrdio tu mogućnost. Kako je tada najavljeno novi materijal bi trebao izaći do kraja ljetne festivalske turneje.

Be social

Komentari