Glazba

Blondie, Stereo MCs, 2Cellos te slovenski Laibach i Siddartha na Špancirfestu 2014!

Foto: facebook.com/spancirfest
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/spancirfest
Foto: facebook.com/spancirfest

Šesnaesti Špancirfest, koji će se na ulicama i trgovima varaždinske povijesne gradske jezgre održati posljednjeg tjedna kolovoza, bit će, kao i sva dosadašnja izdanja Festivala dobrih emocija, obilježen bogatim i raznolikim koncertnim programom.

Posjetitelji Špancirfesta će u deset dana festivala na pozornici kod Starog grada moći vidjeti čak trinaest velikih glazbenih imena u koncertnom nizu koji je sastavljen tako da zadovolji ukuse svih vrsta i svih generacija, u duhu Festivala dobrih emocija.

Koncertni program kod Starog grada započinje u subotu, 23. kolovoza, nastupom velikih imena čak dviju generacija slovenske glazbene scene. Na Stari grad stižu kultni glazbeni aktivisti iz Laibacha te moderni žestoki zvuk Siddarthe.

nedjelju 24. kolovoza na bedemima će starog grada zasvirati 2Cellos te miljenik varaždinske publike Urban&4. Urban će sa Stjepanom Hauserom iz 2Cellos izvesti i nekoliko pjesama s njihova zajedničkog albuma, što nije svakidašnji događaj.

Pravi krešendo, međutim, zbiti će se u ponedjeljak 25. kolovoza, kada će se na pozornicu kod Starog grada, nakon što publiku zagriju i oznoje žestoki zagrebački Malehookers, popeti kultni njujorški Blondie. Blondie su jedan od najutjecajnijih američkih bendova, koji su najveće uspjehe postigli kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih sa svojim energičnim i eklektičnim zvukom u jednakoj mjeri zasnovanom na punku i novom valu, ali i disku te popu.

Predvođeni karizmatičnom Debbie Harry, Blondie su se krajem devedesetih u velikom stilu vratili na scenu i od tada snimaju loše albume, ali pokušavaju se iskupiti turnejama. U Varaždin dolaze na krilima novog dvostrukog albuma izdanoga u svibnju ove godine.

Nakon takvog ponedjeljka, pozornica kod Starog grada malo će se odmoriti, a koncertni program se nastavlja u petak, 29. kolovoza, i to plesnim ritmovima starog prijatelja Špancirfesta Kirila Džajkovskog, koji nastupa kao Djaikovski feat. TK Wonder & Mc Wasph te slavnih londonskih Stereo MCs, koji u Hrvatskoj nastupaju čak i više nego The National.

Subota, 30. kolovoza, rezervirana je za hrvatsku scenu. Nastupaju provokativni turbofolk-punk bend Brkovi, otkačeni Kawasaki 3P te svježa atrakcija Punčke.

Špancirfest će na velikom finalu u nedjelju, 31. kolovoza, nakon duge odsutnosti iz Varaždina, zatvoriti Parni valjak, pojačani dobitnicima Porina za najbolje debitante godine – Silente.

Ulaznice za pozornicu kod Starog grada mogu se kupiti preko interneta na web stranici Špancirfesta ili Entrio.hr internet prodaji te na svim prodajnim mjestima sustava Eventim.

Od ranije je u prodaji ograničen broj festivalskih ulaznica po cijeni od 139 kn s kojima posjetitelji mogu uživati u svih trinaest koncertnih nastupa na Starome gradu.

Osim festivalskih, od utorka, 1. srpnja, u prodaju će biti puštene i vikend ulaznice, po cijeni od 199 kn za prvi, odnosno 169 kn za drugi vikend Špancirfesta, te dnevne ulaznice čija se cijena, ovisno o danu, kreće od 49 do 139 kn. No, za svaki će koncertni dan biti dostupna i ograničena količina dnevnih ulaznica s posebnim popustom s kojim će one koštati između 39 i 124 kn.

Be social

Komentari