Film

BUZZ@TEEN Predstavljanje programa za mlade Art-kina na Motovun Film Festivalu

Press Art-kino Rijeka
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U sklopu Buzz@teena, programa Motovun Film Festivala za mlade koji se od 18. do 21. srpnja održava na susjednom brdu u Buzetu, Art-kino predstavlja svoje obrazovne i zabavne filmske djelatnosti za djecu i mlade. Tom će prigodom djelatnik Art-kina Dino Pilepić održati radionicu izrade camere obscure i thaumatropa.

Za posjetitelje Buzz@teen programa 19. srpnja u Buzetu organizira se prezentacija bogatog programa za djecu i mlade koje Art-kino redovito provodi, a obuhvaća obrazovne programe Škole u kinu namijenjene osnovnim i srednjim školama te uzrastu predškolske dobi, program Putujućih radionica u sklopu kojih filmski profesionalci podučavaju učenike u njihovim školama te ljetne aktivnosti (kreativne radionice i projekcije na vanjskim lokacijama) vezane uz Festival Tobogan u sklopu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Cilj je gostovanja upoznavanje šire publike mlađe dobi s raznolikim filmskim aktivnostima i mogućnostima koje Art-kino nudi djeci i mladima, u svrhu razvijanja njihove medijske pismenosti, kulture i ljubavi prema filmu.

Uz spomenutu prezentaciju Dino Pilepić, djelatnik Art-kina i suradnik u aktivnostima za djecu i mlade, za mlade posjetitelje Buzz@teena održat će i radionicu izrade thaumatropa i camere obscure. Thaumatrope je optička igračka koja upoznaje mlade s pokretom u animiranom filmu, a potiče na promišljanje osobnog doživljaja i viđenja svijeta oko sebe. Kroz izradu camere obscure polaznici će naučiti izraditi jednostavan uređaj koji je preteča fotografskih i filmskih kamera te tako upoznati  temeljne principe fotografije i projekcije.

Buzz@teen je program u organizaciji Motovun Film Festivala koji po sedmi put gostuje na susjednom, buzetskom brdu gdje za mlade prikazuje neke od najboljih europskih dječjih naslova sezone te organizira prikladne radionice. Program stavlja naglasak na teme važne mladima, ali i one od aktualnog društvenog značaja.

Be social

Komentari