navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

2. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 9 minute Na ovim našim prostorima žanr horora nikad nije u potpunosti zaživio, iako potencijal postoji. Pokušaja je bilo, a u nastavku vam donosim malu listu preoruka za gledanje.

Glazba

SuperUho dovodi Caribou u studenom u Boogaloo!

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon dugih 10 godina čekanja, u Zagreb će se ove jeseni, točnije 4. studenog vratiti kanadski genijalac s londonskom adresom Dan Snaith i njegov sjajni četveročlani bend Caribou. Ovaj se četrdesetdvogodišnji doktor matematike još kao Manitoba 2004. godine prvi put pojavio u KSET-u, nedugo po objavljivanju albuma Up in Flames” kad je s Chicago Underground Triom rasplesao krcati klub, zacementiravši svoj status u ovom gradu, po svemu sudeći, za sva vremena.

Ni promjena imena u Caribou, pod prijetnjom tužbe stanovitog Handsome Dicka Manitobe, nije nimalo naškodila Danu jer svaki je njegov novi dolazak u Zagreb privlačio sve više ljudi, dok je svakim novim izdanjem sve više i više razoružavao kritiku, dovodeći svoj apstraktni spoj elektronike i indie popa na godišnje liste najboljih albuma diljem svijeta. Nisu stoga izostale ni brojne strukovne nagrade poput prestižnih kanadskih Polaris Music Prizea i Juno Awardsa koje su pristizale svakim novim albumom.

Posljednjim zagrebačkim koncertom Caribou su promovirali album Swim”, nakon čega su odradili i čitavu svjetsku turneju kao potpora Radioheadu. Nije stoga bilo nimalo čudno da su dvije godine poslije objavljivanjem albuma Our Love” doslovno eksplodirali i klubove kapaciteta 500 posjetitelja zamijenili dvoranama koje primaju 3000 ljudi, a na festivalskim su se popisima uspeli na sam vrh pa su tako te 2014. svirali u pulskoj Areni kao glavno ime velikog koncerta kojim je otvoren Dimensions festival.

Prije par tjedana Caribou su objavili novi album Suddenly” kojeg je kritika, kao i prethodnike, dočekala hvalospjevima, a kojeg će u studenom predstaviti i zagrebačkoj publici u Boogaloo-u. Ovaj put uz tehničku produkciju koja uvelike nadilazi sva njihova dosadašnja gostovanja pa nije pretjerano konstatirati da će to biti pravi pravcati praznik, kako za uši, tako i za oči.

Ograničeni broj ulaznica po promotivnoj cijeni od 170 kuna u prodaju kreće odmah putem internet prodaje dućana Dirty Old Shop i Rockmark. Po toj će se cijeni moći kupiti do 31. ožujka ili do isteka zaliha. Nakon toga će im cijena biti 190 kuna, a na samom ulazu, ako ih ostane, koštat će 220 kuna. Kada to bude moguće, ulaznice će biti dostupne i za fizičku kupovinu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13).

(Visited 298 times, 1 visits today)
Be social

Komentari