Knjige

Dan Brown dolazi u Zagreb, ovoga puta predstavlja – slikovnicu

dan brown
Foto: The Sunday Times
Vrijeme čitanja: 2 minute
Svestrani autor bestselera Dan Brown u Zagreb stiže predstaviti svoju novu slikovnicu „Divlja simfonija” i glazbu koju je sam za nju skladao.
U subotu, 10. listopada 2020. u 18 sati hrvatski izdavač Dana Browna V.B.Z. organizira razgovor s Danom Brownom i prvo svjetsko predstavljanje „Divlje simfonije” u dvorani kina Kaptol Boutique Cinema. S obzirom na epidemiološke mjere, broj posjetitelja je ograničen.

Koncertna premijera

Svjetska koncertna premijera glazbe koju je Dan Brown skladao za „Divlju simfoniju” održat će se u petak, 9. listopada 2020. s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Na ovoj svjetskoj premijeri glazbu izvodi Zagrebačka filharmonija pod vodstvom dirigenta Mirana Vaupotića. Zagrebačka filharmonija izvest će cjelovitu „Divlju simfoniju”, s dvadeset i jednim stavkom. U okviru koncerta priprema se i nekoliko glazbenih iznenađenja – ovo je uistinu koncert koji se ne propušta, tim više što će na koncertu sudjelovati i sam Dan Brown. S obzirom na epidemiološke mjere, broj posjetitelja na koncertu je, također, ograničen.

dan brown
Foto: V.B.Z.

Tajnoviti zagrebački posjet u 2019.

Kada se u ožujku 2019. slavni autor „Da Vincijeva koda” pojavio u Zagrebu, razlozi njegova posjeta, baš kao u nekom njegovom romanu, ostali su obavijeni velom tajne, a čak ni mjesto na kojemu je toga ožujka proveo najviše vremena – tonski studio – nije otkrivalo dovoljno.

Sada je, međutim, sve jasno. Autor niza bestselera New York Timesa, ‘jedna od 100 najutjecajnijih osoba u svijetu’ prema časopisima Time i Forbes, sredinom ožujka 2019. u Zagrebu je snimao glazbu koju je skladao za svoju najnoviju knjigu.

Od „Da Vincijevog koda” do slikovnice

Ova knjiga već je i sama po sebi ‘iznenađenje’ jer nije riječ o romanu, već o dječjoj slikovnici, ali iznenađenje je još i veće jer u tom se izdanju – zapravo interaktivnoj, multimedijskoj i bogato ilustriranoj knjizi za djecu – Brown predstavlja ne samo kao pisac, nego prvi put u javnosti i kao – skladatelj.

Brownova „Divlja simfonija” ovih dana izlazi iz tiska diljem svijeta, a na hrvatskim policama već je možete pronaći u trgovniama V.B.Z.-a. Izdavači iz cijelog svijeta pozivaju Dana Browna da posjeti njihove zemlje i pronađe teme za svoje trilere, koji su postali pravi fenomen spajajući erudiciju, napetost, povijest, povijest umjetnosti i književnosti te znanost.

Njegove su knjige inspirirale kolegije o književnom turizmu na svjetskim sveučilištima, a u Parizu, Firenzi ili Barceloni u predpandemijsko doba milijuni turisti pratili su ‘književne rute’ – tragovima Brownovih junaka.

Činjenica da je Dan Brown, čije su knjige prodane u više od 200 milijuna primjeraka, glazbu za „Divlju simfoniju” snimio upravo u Zagrebu, u kojem se održava svjetska premijera glazbe i prva promocija knjige, zasigurno će odjeknuti među milijunskim Brownovim čitateljstvom u cijelom svijetu i pridonijeti promociji grada Zagreba i Hrvatske.

Dodatne informacije

Knjiga sadrži kôd za besplatnu aplikaciju i glazbu koju je skladao sam autor. Ovu interaktivnu multimedijsku slikovnicu ilustrirala je Susan Batori, čije su ilustracije prožete humorom prikladnim za dječji uzrast, a sadržavat će i dodatne tragove i zagonetne kodove.

Više informacija o knjizi potražite ovdje

Live stream promocije knjige „Divlja simfonija“ moći ćete pratiti na:
VBZCroatia YouTube kanalu
Facebook stranica VBZ

Live stream koncerta pratite na FB eventu Dana Browna

Be social

Komentari