Istaknuto
26.05.2022.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Britanski kultni sastav Depeche Mode iznenada je ostao bez jednog od svojih osnivača.

21.05.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova godina - novi ja. Naravno da ne - koliko god želio da taj statement bude točan. Isto to je mislio i Celeste koji godinama štanca iste albume. Kod mene i dalje siječanj izlazi debelo u godini.

Film

Dokumentarna serija ‘Devedesete’ počela se prikazivati na HRT-u. Evo zašto je ne smijete propustiti

08.04.2019. Ziher.hrFoto: facebook.com
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Jučer je na Prvom programu HRT-a počelo prikazivanje nove dokumentarne serije Devedesete.

U sljedećih dva mjeseca bit će prikazano još sedam epizoda koje donose pogled na uzbudljivo desetljeće iz perspektive politike, kulture, glazbe, gospodarstva, tehnologije i ostalih područja ljudskih djelatnosti.

Naime, rijetko koje desetljeće ima tako dramatičan početak kao devedesete. Svijet se tek oporavljao od pada Berlinskog zida kad se na globalnoj pozornici odigrao niz izvanrednih događaja.

Gledatelji će se prisjetiti ili oni nešto mlađi naučiti što se događalo u Južnoafričkoj Republici s Nelsonom Mandelom. Bill Clinton vladao je SAD-om, a tijekom cijelog desetljeća vodila se borba s terorizmom.

Glazba je donijela neke nove definicije – za sve ljubitelje grungea, hip-hopa i boy bendova – devedesete su bile zlatno doba. Televizija je uzela maha, stvorio se niz kabelskih mreža, realityja i serija koje su obilježile čitavu jednu generaciju – od Seinfelda, Prijatelja pa do Twin Peaksa i Dosjea X.

Internet je počeo svoj ulazak u mnogobrojne domove, a krenulo se i sa senzacionalističkim vijestima – Monica Lewinsky i suđenje O. J. Simpsonu bili su jedni od najspominjanijih osoba na svijetu.

HRT će epizode Devedesetih prikazivati svaku nedjelju u terminu od 21 sat i 40 minuta.

(Visited 699 times, 1 visits today)

Komentari