Nagrade

Dijelimo ulaznice za političku satiru “Smrt Staljina”

the death of stalin
Foto: facebook.com/TheDeathOfStalin
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Na program Kino Europa stigla je politička satira Smrt Staljina koja je nedavno zabranjena u Rusiji. Film redatelja Armanda Iannuccija snimljen je u maniri klasika žanra poput Kubrickova Dr. Strangelovea, a u glavnim ulogama su vrsni komičari Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Michael Palin i Simon Russell Beale.

U danima nakon Staljinova konačnog pada, njegovi ministri bore se za kontrolu: neki žele uvesti pozitivne promjene u Sovjetskom Savezu, dok drugi imaju mračnije motive. Međutim svima je jedno zajedničko – očajnički žele preživjeti. Političke intrige Sovjetskog Saveza tijekom 1950-ih godina poprimaju crnohumorni prizvuk u najnovijem filmu slavnog Iannuccija (U banani i TV-serija Potpredsjednica) koji je za svoje dosadašnje uratke osvojio nagradu Emmy i bio nominiran za Oscara.

Urnebesna farsa adaptacija je kultnog stripa Fabiena Nuryja i Thierryja Robina koji je kod nas u izdanju Fibre preveden kao ‘Staljinova smrt’. Steve Buscemi je Nikita Hruščov, Jeffrey Tambor je Georgij Malenkov, Michael Palin je Vjačeslav Molotov, a Simon Russell Beale je Lavrentij Berija i svi oni nakon iznenadne Staljinove smrti (Adrian McLoughlin) postaju ključne figure turbulentne povijesti SSSR-a. U ulozi sovjetske pijanistice Marije Judine pojavljuje se ukrajinska glumica i manekenka Olga Kurilenko.

Ziher vam u suradnji s Discovery film i videom te Kinom Europa dijeli 2×2 ulaznice za projekciju filma Smrt Staljina, u kinu Europa, u subotu 17. ožujka. Projekcija filma zakazana je za 21 sat i 15 minuta (Dvorana Muller). Sve što trebate napraviti kako bi sudjelovali u nagradnoj igri je ispod objave na Facebook stranici Zihera napisati u komentar s kojom osobom želite gledati film. Nagradna igra traje do petka u podne, a sretne dobitnike objavit ćemo isti dan u popodnevnim satima.

Be social

Komentari