Glazba

Dimensions 2014: Sedam tisuća posjetitelja uživalo u Dimensions festivalu

Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Dimensions
Foto: Dimensions

Dimensions festival ni ove nas godine nije razočarao! Oko sedam tisuća ljudi iz pedesetak zemalja neumorno je četiri dana plesalo uz zvukove techna, housea i drum and basea u tvrđavi Punta Christo pored Pule. Najviše je tu bilo Britanaca, ali i Nijemaca, Francuza, Talijana, Belgijanaca te tek pokoji ‘lokalac’. Stranci su se oduševili našom prekrasnom obalom i čistim morem, ali i kvalitetom zvuka: soundsystem kakav je teško naći i na puno većim festivalima pravilno je bio raspoređen na 10 stageova, od kojih su dva bila pozicionirana u samome kampu.

Zabava nije prestajala ni danju pa su tako u popodnevnim satima posjetitelji mogli uživati na pješčanom Beach stageu, ali i na boat partyjima kojih je ove godine bilo čak 30. Ni kiša koja je pala zadnji dan festivala nije uspjela zaustaviti veselu rulju partijanera da se zaputi prema tvrđavi i pleše do zore. Ipak, zbog lošeg vremena otkazani su koncerti Juana Atkinsa, Moritza Von Oswalda, Aux 88-a i Underground Resistancea.

Iako je najavljivana kao jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg Dimensionsa, lijepa Ruskinja Nina Kraviz nije nas previše oduševila svojim monotonim i ne previše inspiriranim setom.

Foto: Dimensions
Foto: Dimensions

Neka od imena kojima smo se s pravom veselili svakako su Jon Hopkins, Marcel Dettmann, Moodymann te Theo Parrish koji je vješto baratao svojim funk vinylima, ali i simpatični Andrew Ashong s kojim smo uoči njegovog nastupa na otvaranju Outlooka u pulskoj Areni imali prilike i porazgovarati.

Otvaranje Outlooka, najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture, najavljeno je za 3. rujna, a uz već spomenutog Andrewa Ashonga, u pulskoj će Areni nastupiti i Ms. Lauryn Hill, Fatima te Submotion Orchestra.

Intervju s Andrewom Ashongom pročitajte ovdje.

Be social

Komentari