Glazba

Disciplin A Kitschme premijerno u Močvari uz puhačku sekciju

Foto: facebook.com/disciplinakitchme
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/disciplinakitchme
Foto: facebook.com/disciplinakitchme

Disciplin A Kitschme, jedna od najboljih jugoslavenskih grupa svih vremena, ponovo se vraća u Zagreb na premijerni, a ujedno i ekskluzivni nastup u klubu Močvara.

Disciplin A Kitschme na ovom koncertu promovirat će box set “Ove ruke nisu male… 3″. Radi se o posljednjem u nizu reizdanja iz prve faze grupe, koje na tri CD-a i jednom DVD-u sadrži albume “Uživo! Najlepši Hitovi!”,“Dečija pesma” te komercijalno najaktraktivnije albume “Зелени Зуб na planeti dosade” i “Nova iznenađenja za nova pokolenja”, koji su bendu osigurali status općeg mjesta popularne kulture.

Za ovu priliku set lista Disciplin A Kitschme će biti prilagođena sadržaju box seta, s pojačanim brojem starih pjesama. Na koncertu u Močvari, sadašnjoj postavi Discipline priključit će se i nekadašnji zagrebački članovi i suradnici benda te će u zajedničkom jam sessionu rekreirati pjesme iz prve faze grupe uz koje su odrastale generacije. Poimenice, na koncertu gostuju: Jurij Novoselić na saxu, Srđan Gulić na bubnjevima i udaraljkama, Igor Pavlica na trubi i Nikola Santro na trombonu. Ovo je ujedno i jedinstvena prilika da nakon 24 godine čujete i vidite Disciplinu s pridruženom puhačkom sekcijom.

Foto: Tim Hrvaćanin
Foto: Tim Hrvaćanin

Nakon povratka u Beograd i revitalizacije grupe u tročlanoj postavi (koja uz starog mačka Koju uključuje i Bucu na bubnjevima te Manju na vokalu) bend je objavio albume “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?” (2007.) i “Uf!” (2011.). Novo iznenađenje pojavilo se krajem 2013. godine kada u grupu ulazi vinkovački blues usnoharmonikaš Igor Djeke, a u međuvremenu su objavili singlove Samo Disciplina! i Ovisnik o moći kojima najavljuju novi album.

Na dan koncerta u Močvari, Disciplin A Kitchme će točno u podne posjetiti Dancing Bear CD shop u Gundulićevoj ulici i potpisivati boxset “Ove ruke nisu male… 3”. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti za 80 kuna, dok će na blagajni kluba koštati 100 kuna.

Be social

Komentari