nova glazba
21. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Film

Dodijeljeni medvjedi za ovogodišnji Berlinale

berlinale
Foto: facebook.com/berlinale
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Berlinski međunarodni filmski festival, poznatiji odmila kao Berlinale dodijelio je svoje nagrade. Film There is No Evil o smrtnoj kazni u Iranu redatelja Mohammada Rasoulofa dobio je Zlatnog medvjeda, ali Rasoulof nagradu nije mogao osobno preuzeti zbog dvogodišnje zabrane izlaska iz zemlje koju je zaradio “urotivši se protiv poretka”. Nagradu je od Jeremyja Ironsa, predsjednika međunarodnog žirija, preuzeka Rasoulofova kći.

Veliku nagradu žirija, drugu nagradu festivala, dobila je redateljica Eliza Hittman za svoj film Never Rarely Sometimes Always, koji govori o pokušaju tajnog abortusa tinejdžerice. Srebrnog medjveda, treću nagradu festivala, odnio je francuski film Delete History, komedija o društvu u doba interneta. Srebrnog medjveda za najbolju žensku ulogu dobila je Paula Beer za film Undine, a najbolja muška uloga otišla je Talijanu Eliju Germanu za ulogu slikara Antonija Ligabuea u filmu Hidden Away. Nagrada za najboljeg redatelja otišla je korejskom redatelju Hongu Sangsoou za film The Woman Who Ran.

Hrvatska manjinska produkcija Otac u režiji Srdana Golubovića dobila je nagradu publike u programu Panorama te nagradu ekumenskog žirija.

Berlinale je ponovno opravdao svoj status jednog od najvažnijih i najboljih međunarodnih filmskih festivala, ponudivši platformu raznolikim i različitim glasovima.

(Visited 135 times, 1 visits today)
Be social

Komentari