Film

DokuTV je novi domaći kanal specijaliziran za dokumentarne filmove. Sve dokumentarce odabrao je Đelo Hadžiselimović

dokutv
Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

U Hrvatskoj vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula za ime Đele Hadžiselimovića, čovjeka koji je od svoga imena stvorio praktički brend zahvaljujući dugogodišnjem radu na HRT-u.

Njegova slava otišla je toliko daleko da se s odjavnih špica nacionalne televizije preselila na majice koje smo s ponosom nosili u noćne izlaske. Odlaskom u mirovinu, Đelo nije mirovao pa je svoje dokumentarističko znanje udružio s hrvatskom kompanijom Discovery film & video koja je pokrenula prvi domaći dokumentarni kanal pod nazivom DOKUTV – ODABRAO ĐELO HADŽISELIMOVIĆ.

Ekskluzivni dokumentarni kanal „DokuTV – odabrao Đelo Hadžiselimović“ korisnici B.neta i Vipa od prošloga tjedna mogu pratiti u sklopu osnovnog paketa na kanalu 301 odnosno na kanalu 54 u HD-u.

Press

Emitiranje 7/24

Kao što mu i samo ime kaže, kompletan program DokuTV-a odabrao je jedan jedini, gospodin Hadžiselimović, a kanal će se emitirati sedam dana u tjednu, puna dvadeset i četiri sata te obilovati najkvalitetnijim filmovima kada je dokumentaristički žanr sedme umjetnosti u pitanju. Korisnici evoTV-a već nekoliko mjeseci mogu pratiti kanal DokuTV.

Tematski, program DokuTV-a sadržava brojne putopise, teme iz kulture, ekologije, znanosti, povijesti, glazbe, ali se također bavi i avanturama, lifestyleom, slavnim i poznatim osobama, najaktualnijim događajima i nebrojenim drugim temama.

To je kanal koji prikazuje premijerne dokumentarce, a posebno treba izdvojiti i činjenicu što je oko dvadeset i pet posto kanala sinkronizirano na hrvatski jezik što se posebno odnosi na putopisne dokumentarne filmove.

Press

Moda, sport, kulinarstvo, politika, biografije, glazba…

S obzirom na činjenicu da je kanal osnovala tvrtka Discovery film & video, jedan od vodećih filmskih distributera u regiji (ujedno i utemeljitelj poznatog filmskog festivala u Vukovaru te vlasnik već etabliranog filmskog kanala KinoTV), a koja osim kino filmova u svom distribucijskom portfelju ima i niz hvaljenih i nagrađivanih dokumentarnih naslova, u sklopu programa DokuTV-a svake subote i nedjelje od 20 sati se prikazuju cjelovečernji dokumentarci koji pokrivaju širok dijapazon tema.

Neki od njih su i „Rasprostrite moj pepeo u Bergdorfu“ i „Prvi ponedjeljak u svibnju“ (modna tematika), „Barcelona: San o nogometnom savršenstvu“ (sportska tematika), „Noma – najbolji restoran na svijetu“ (kulinarska tematika), „Gdje je sljedeća invazija“ Oscarom i Zlatnom palmom nagrađenog redatelja Michaela Moorea (politička tematika), „Ja sam Heath Ledger“, „Ja sam JFK Jr.“, „Ja sam Steve McQueen“ (biografska tematika), „Gimme Danger“, „Beatles: Eight Days a Week“ (glazbena tematika) te mnogi drugi.

Be social

Komentari