Glazba

Duran Duran nakon 16 godina ponovno u Zagrebu

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Duran Duran, jedan od najvećih pop bendova svih vremena, donose svoju bezvremensku kolekciju hitova na zagrebački stadion Šalata, u utorak, 29. kolovoza.

Duran Duran bez sumnje su jedan od najvećih mainstream bendova i glazbena institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. 35 godina duga karijera, 14 studijskih albuma i preko 100 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te nebrojeno nagrada označili su Duran Duran jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.

Ono što je počelo kao alternativna glazbena priča 1982. u engleskom Birminghamu, u samo dvije godine naraslo je do svjetske senzacije. Držeći prva mjesta na ljestvicama najboljih UK singlova, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na top 10 popisu Billboardove ljestvice. Od početaka uz istoimeni album “Duran Duran”, “Rio” koji ga je naslijedio i označio pohod na Ameriku, “Seven And The Ragged Tiger” i “Notorious”, “Big Thing”, ili pak “Thank You”, “Red Carpet Massacre”, kao i najnovijeg, hvaljenog “Paper Gods” s kojim su se otisnuli na veliku svjetsku turneju, podarili su nisku nevjerojatnih hitova.

Više od tri desetljeća od početnog ukazanja na glazbenoj sceni, Duran Duran je i dalje u naponu snaga. Zagreb će tako čuti bezvremenske megahitove kao što su Hungry Like A Wolf, Rio, Wild Boys, Come Undone, Ordinary World, Union Of The Snake, The Reflex, A View To A Kill, Girls On Film, Save A Prayer ili Notorious, sve koji su u glazbenim enciklopedijama upisani velikim slovima. U Zagreb grupa stiže u sklopu svjetske “Paper Gods” turneje.

Bend je kroz svoje kultno stvaralaštvo osigurao hordu obožavatelja diljem cijelog svijeta, a povezujući generacije fanova Duran Duran puni najveće stadione dok su njihovi radiofonični songovi i dalje čine obavezan repertoar radijskih postaja. Predvođeni karizmatičnim Simon Le Bonom, Duran Duran su, kao glazbene i modne ikone utjecali na generacije glazbenika i pop kulturu. Ostaju jedan od najviše obrađivanih bendova, a svoje viđenje ostavštine Duran Durana opjevali su svi od Franz Ferdinanda, preko Korna i Deftonesa, do Courtney Love i Hole.

Duran Duran se u Hrvatsku vraćaju nakon 16 godina i njhovog prvog i, do sada, jedinog nastupa. Domaća publika, kao i ona iz cijele regije, imat će ih prilike vidjeti na velikom ljetnom open air spektaklu 29. kolovoza na Šalati.

Ulaznice i prodajna mjesta

Ulaznice za zagrebački nastup su najpovoljnije na cijeloj turneji, a cijene počinju već od 210 kuna. U prodaju kreću u srijedu, 9. svibnja u 9:00 sati. Cijene ulaznica podijeljene su na četiri sektora: parter stajanje (210 kn do 22. svibnja / 230 kn do 28. kolovoza / 250 kn na dan koncerta), tribine sjedenje (240 kn do 22. svibnja / 260 kn do 28. kolovoza / 280 kn na dan koncerta), fan pit (250 kn do 22. svibnja / 270 kn do 28. kolovoza / 290 kn na dan koncerta) i vip tribina (370 kn cijelo vrijeme (kapacitet samo 200 ulaznica)).

Ulaznice su dostupne na službenim prodajnim mjestima u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shopu (Varšavska 13 i Branimir centar), Dallas Music Shopu Rijeka (Splitska 2a) te na Eventimovim prodajnim mjestima i na www.eventim.hr.

Be social

Komentari