navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

2. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 9 minute Na ovim našim prostorima žanr horora nikad nije u potpunosti zaživio, iako potencijal postoji. Pokušaja je bilo, a u nastavku vam donosim malu listu preoruka za gledanje.

Glazba

U prodaji dvostruka ploča najvećih hitova Brkova

brkovi
Foto: Roberto Pavić
Vrijeme čitanja: 2 minute

Premda se danas glazba ponajviše sluša na nekim od glazbenih servisa, čini se kako gramofonske ploče zaista nemaju rok trajanja. Aktivno slušanje glazbe nažalost vrlo je podcijenjeno, a gramofonske ploče tu su da nam vrate istinski osjećaj koji u nama može probuditi jedino glazba. Zvuk koji proizvodi ploča ne može se usporediti s onim koji čujemo na internetu, no razlog zbog kojeg radije posežemo za slušalicama i mobitelom je praktičnost i bogatija ponuda različitih izvođača na mnogim streaming platformama, pogotovo novijih, koji svoje glazbene uratke još nisu prenijeli na ploču.

I hrvatski punk-rock sastav Brkovi prepoznao je sentimentalnu vrijednost vinila te je svoje najveće hitove od 2009. do 2019. godine po prvi put odlučio izdati upravo na gramofonskoj ploči, i to dvostrukoj. Ploča sadrži 20 najvećih pjesama ovog kultnog domaćeg benda.

Promocija ploče održana je 15. srpnja u Dirty Old Shopu u Zagrebu, gdje su posjetitelji mogli kupiti ploču po cijeni od 190 kuna te se ujedno družiti s članovima benda uz pokoje pivo.

Od petka, 16. srpnja ploča se može nabaviti po cijeni od 209 kuna, u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Aquariusu, Dancing Bearu te u Dallas Shopu u Rijeci. Ako vam ni jedno prodajno mjesto nije u blizini, bez brige, možete ju naručiti i online mailom na info@laa.hr.

Bend koji sve radi sam!

Brkovi su poznati po kombiniranju stihova iz turbofolka te punk rock i heavy metal ritmova, a do sada su osvojili simpatije šire publike. Zanimljivo je da albume objavljuju samostalno, bez uplitanja diskografskih kuća. Zašto? Uvjereni su u svoje sposobnosti, od snimanja same glazbe do njena objavljivanja.

Također, jedan od razloga je i to što bi ih ugovor s diskografskom kućom obvezao na prodavanje albuma po određenoj cijeni, što njima nije po volji, jer neobično, svoje albume žele dijeliti vjernim slušateljima. Njihove albume svatko može naći na službenoj stranici benda te preuzeti u mp3 formatu, a CD-ovi su dostupni i na njihovim nastupima.

Brkovi na ploči samo su jedan znak – da pod hitno trebate nabaviti gramofon (ako ga već nemate)!

(Visited 57 times, 1 visits today)
Be social

Komentari