Film

Filmski tjedan u Vinkovcima: Idući tjedan počinje 14. DORF

dorf
Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i četvrtu godinu zaredom pripremila je bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 8. Antičkih filmskih večeri i 14. Festivala dokumentarnog rock filma, slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u Filmskom tjednu od 18. do 22. kolovoza uživat će u projekcijama recentne filmske produkcije, uz popratni program.

Prve večeri, u utorak 18.kolovoza, nakon svečanog otvorenja, na programu je kratki film „Posljednji bunar“ redatelja Filipa Filkovića . Iste večeri gledamo i dokumentarni film velikog Wernera Herzoga Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta“ .

Drugi dan, srijeda 19.kolovoza, uključuje filmsko-glazbeni kviz powered by Klasik TV koji vodi poznata kvizašica Morana Zibar, od 2013. godine široj javnosti poznatija kao lovkinja u HRT-ovu kvizu „Potjera“. Na samom kraju gledamo dokumentarni film autora Dalibora Platenika „Čovjek i drvo“ (2019/Eureka video/Hrvatska).

U ovogodišnjoj regionalnoj DORF konkurenciji nalazi se 6 filmova iz Hrvatske, Srbije i Makedonije od kojih dva imaju svjetsku premijeru u Vinkovcima, uz jednu hrvatsku premijeru. Prvi put u Hrvatskoj prikazuje se film „Pobjednici su dosadni“ redateljice Olivere Miletić Čačija. Svjetsku premijeru u Vinkovcima ima zanimljiva priča iz Makedonije „New York – Hodočasništvo“  autora Slavche Koviloskog. O najboljem DORF 2020 filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će Tina Šimurina (novinarka i autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma „Putnici“, predsjednica žirija), Leon Rizmaul (povjesničar i autor dokumentarnih filmova) te Vladimir Šagadin (novinar, scenarist i izdavač stripova).

U popratnom, OFF DORF programu, koji se 3 dana odvija u kultnom Hang Loose Rockabilly Baru organiziran je bogat program. U suradnji sa specijaliziranom knjižarom Rockmark, predstavljamo „Enciklopediju hrvatskog milenijskog rocka“ autorskog dvojca Zoran Tučkar i Stjepan Vrečko. Gosti festivala moći će se zabaviti uz POP UP kviz karte, a nakon svake večeri u Hang Loose su organizirane tematske večeri.

Raspored filmova i detalje možete provjeriti na www.filmfestivaldorf.com

Be social

Komentari