Glazba

Frenkie osvaja TikTok za 18. rođendan pjesme „Izgubljeni snovi”

izgubljeni snovi
Običan CD [naslovnica albuma]
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Pjesma Izgubljeni snovi bosanskohercegovačkog repera Frenkieja doživjela je svoj drugi povratak u svijest publike zahvaljujući TikToku. Nisu samo stare ili zaboravljene pjesme američkih izvođača starijih generacija vraćene u uši publike zahvaljujući trendovima na društvenim mrežama. Bogovi društvenih mreža i brojeva vole Frenkieja, za kojeg bi i numerologija imala svašta reći na sljedeće statistike:

Pjesma Izgubljeni snovi objavljena je 2005. godine, a točno na svoj prvi okrugli rođendan, 10 godina kasnije doživjela je svoj povratak. I to ne samo na albumu „Reexperience” (2015.), nego i na ljestvicama gdje je, zahvaljujući tada novom spotu na YouTubeu, oživjela poput feniksa. Aktualne 2023. godine pjesma je pak za svoj 18. rođendan punoljetnost dočekala milijunskim vrćenjima na TikToku.

Naime, originalnu verziju Izgubljenih snova revitalizirali su sami fanovi bosanskohercegovačkog repera korištenjem u svojim dinamičnim videosnimkama na najpopularnijoj društvenoj mreži današnjice – TikToku. Svaki drugi scroll (žargonski rečeno) “vrtio” je Izgubljene snove, što doista opravdava epitet kultnog. Ironično je kako je Frenkie pjesmu na prvijenac „Običan CD” (MENART) ubacio kao filler – mjestu da popuni svoje prvo predstavljanje svijetu. Gen Z generacija je tako pokazala da old school rap itekako ima publiku među novijim naraštajima.

Frenkie se povodom samog revivala uspješnice videozapisom na TikToku oglasio s pozadinskom pričom o pjesmi čijim je tekstom izvorno bio nezadovoljan, ne sluteći da će Izgubljeni snovi postati njegova potpisna lirika, ali i regionalni hip-hop klasik. I sam je video zahvale obožavateljima u prva 24 sata pogledalo preko pola milijuna ljudi i time dalo novi vjetar u jedra singlu.

Be social

Komentari