Glazba

Frozen Forest i Ater Era predgrupe Batushki u klubu Boogaloo

Foto: Twilight Promotion
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Black metal atrakcija Batushka dolazi 3. prosinca po prvi puta u Hrvatsku, točnije u zagrebački Boogaloo Club u sklopu svoje European Pilrimage Tour 2017. Na turneji još uvijek promoviraju svoj album prvijenac ‘Litourgiya’ objavljen u prosincu 2015. godine koji je odmah zadobio same hvalospjeve, kako od strane kritičara, tako i od publike, do te mjere da su ga neki proglasili „remek djelom“.

Batushka su relativno novi bend iako su sastavljeni od članova etabliranih metal bandova. No tu počinje njihova misterija, ne znaju se identiteti članova grupe, a na pozornici svi imaju prekrivena lica maskama. Mističnost se nastavlja s glazbom koja se bazira na crkvenim napjevima i mračnoj darkerskoj atmosferi koja se iznenada pretvara u death i black metal sa screamo vokalima tipičnima za black metal glazbu. Pravi mističan doživljaj dočaravaju i svojim živim nastupima koji su pravi performansi bazirani na ritualima, s kukuljicama, svijećama, tamjanom, ikonama, oltarem. Batushka je dosad uvijek iznova stvorila oduševljenje u publici, a to su dokazali i svojim nastupom na ovogodišnjem Metaldays festivalu u Tolminu.

Kao predgrupe za zagrebački koncert black metal atrakcije Batushka su odabrani zagrebački black metalci Frozen Forest koji promoviraju svoj album prvijenac „Ancient Ritual“ i slovenski ekstremni metalci Ater Era koji kombiniraju black i doom metal sa psihodelijom i ambijentalnom glazbom te promoviraju svoj treći album „Clades“.

Određena je i satnica za ovaj koncert i pošto se radi o nedelji  sve ćepočeti malo ranije pa su tako vrata najavljena za 19:30 sati, Ater Era će svoj nastup započeti u 20:00 sati, Frozen Forest u 20:45, a Batushka u 21:45. Cijena ulaznice iznosi 130 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 150 kn. Pretprodajna mjesta su Boogaloo Club, Dirty Old Shop, Rockmark, Kloto, Octopus Piercing Studio, Metal Beer Bar Valhalla, Purgatory, Dallas Music Shop Rijeka i Eventim sistem.

Be social

Komentari