Glazba

God Is An Astronaut dolazi na 5. izdanje Impulse Festivala u Rijeci

god is an astronaut
Foto: facebook.com/ImpulsefestivalRi
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dosad smo na riječkom Impulse festivalu imali priliku slušati nezaboravne Wovenhand, Mono, Lee Ranaldo Trio, Swans, Limu, Mike Watta, Marriages, Lovely Quinces, Žen i druge sjajne goste uz popratne događaje poput izložbi, plesnih predstava, filmskih premijera, radionica, glazbenih tribina, sajmova ploča, i simultanih partyja u riječkim klubovima.

Peto izdanje Impulsea (13.10. – 10.11. 2018) seli se u jesen i u riječke klubove te kultna mjesta gradskog života dovodi nove goste, koje će Distune Promotion kao organizatori polako razotkrivati. Prvi izvođač koje su organizatori najavili su veliki irski post-rockeri God Is An Astronaut, koji će 13. listopada doći u Pogon kulture.

Otkad je formiran, prije 16 godina, bend se istaknuo kao jedan od vrhunskih, prvoligaških instrumentalnih skupina. Kroz svoj rad spajaju intenzivne rock instrumentale, kombinirajući eterične i emotivne zvukove, koji uvelike nadahnjuju dinamikom i sveprisutnim melodijama. Svako od njihovih prethodnih izdanja pružalo je pravo sonično putovanje, pa tako i deveti po redu, album ”Epitaph” (izdan u travnju ove godine za Napalm Records), donosi svježinu i napredak, istodobno ostajući dosljedan svojim korijenima.

Prvi puta u Rijeci

U sklopu svoje nadolazeće europske turneje po prvi puta dolaze i do Rijeke, na svoj jedini ovogodišnji koncert u Hrvatskoj. Artwork za cover albuma napravio je francuski umjetnik Fursy Teyssier i savršeno se uklapa u melankolično raspoloženje cjelokupnog opusa. God Is an Astronaut čine Torsten Kinsella na gitari i vokalu (piano, synths), Niels Kinsella na basu i Lloyd Hanney na bubnjevima.

Prodaja early bird ulaznica već je krenula i mogu se nabaviti do 24. lipnja po cijeni od 85 kuna. U pretprodaji, od 25. lipnja do 12. listopada cijena iznosi 110 kuna dok se cijena ulaznice na dan koncerta penje na 130 kuna.

Prodajna mjesta: Dallas Music Shop Rijeka i sustav Entrio.

Impulse je klupski boutique festival koji spaja više riječkih lokacija s misijom promocije urbane kulture: glazba će ponovno biti posvuda u organizaciji Distune Promotiona i Studentski kulturni centar Rijeka. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.

Be social

Komentari