Glazba

Gužva u 16-ercu slavi 30. rođendan u Vintage Industrialu

brucošijade
Foto Filip Bušić/Sound Report
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Legendarna osječka punk-rock grupa Gužva u 16-ercu, koja ovih dana proslavlja veliki jubilej 30 godina postojanja i rada, nedavno je objavila svoj novi studijski album „Smrtonosni zadah” kojeg stižu promovirati u četvrtak 23.11. u Vintage Industrialu.

Ovaj kultni hrvatski punk bend na svojim koncertima redovito priziva nostalgiju za vremenima kada se u obližnjim parkovima uz zvukove njihovih pjesama pričalo o tada bitnim problemima i stvarima koje su se činile veoma kompliciranima.

Neki su uz njihovu pjesmu Vođa plemena neprestano padali na rampi sa svog skejtborda, a neki svoje nesretne ljubavi utapali u alkoholu i lažnom osmjehu dok svira VoljenjeGužva u 16-ercu pjeva o mladosti, idejama i problemima koji su nam svima bliski. Njihova je glazba poput jezika koji svi razumiju, zato nije ni čudno da na njihove koncerte fanovi redovito pristižu iz različitih gradova.

Gužva u 16-ercu je prije svega koncertni bend, a prethodnih desetljeća nastupali su u svim djelovima regije, Irskoj, Njemačkoj i Austriji. Sredinom ožujka ove godine Muto, Jela, Hrca i Alen su objavili svoj novi album u izdanju izdavačke kuće Croatia Records. Na ovom izdanju nalazi se trinaest pjesama.

Ulaznice

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 10 eura dok će na dan koncerta za nju biti potrebno izdvojiti 14 eura. Prodajna mjesta su Vintage Industrial, Grif i Dirty Old Shop, a moguće ih je kupiti i online.

Be social

Komentari