advent
4. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 8 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja.

navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

Film

Hoće li “Harry Potter” ponovno zaživjeti u obliku serije?

Foto: facebook.com/harrypottermovie
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nakon što je najpoznatiji svjetski čarobnjak (nakon Merlina) Harry Potter, odnosno njegova priča isprobala svaku moguću formu u zabavnoj industriji (knjige, igrice, kazališna predstava, filmovi i još filmova, interaktivne web stranice…), otvara se mogućnost da priča postane i serija.

Ideja o seriji tek je u povojima i nije niti blizu snimanja, a HBO Max predvodi priču te razvijaju ideju i u potrazi su za scenaristima. Snimanje serije, dakle, nije potvrđeno, ali s obzirom na to kako se serijal „Harry Potter“ dosad razvijao, nije nemoguće da u idućih nekoliko godina priču pogledamo (još jednom) u formi serije. To bi svakako bilo zanimljivo, s obzirom na to koliko J. K. Rowling drži do toga da kontrolira tijek radnje i na to koliko je prašine nedavno podigla izjavama o transrodnim osobama. Kazališna predstava „Harry Potter i ukleto dijete“ priču je nastavila nakon radnje serijala knjiga te je promijenila izgled, a naizgled i osobnost likova. Dođe li doista do realizacije ove serije, možda dobijemo neke nove perspektive ili uvide u pozadinske priče sporednih likova.

(Visited 210 times, 2 visits today)
Be social

Komentari