Glazba

Eagles of Death Metal i We Are Shining na jubilarnom 10. INmusicu

Foto: facebook.com/inmusicfestival
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/inmusicfestival
Foto: facebook.com/inmusicfestival

Već neko vrijeme očekujemo najavu novih izvođača na 10 izdanju popularno zagrebačkog INmusic festivala, a sada su napokon objavljeni. Dolaze nam Eagles of Death Metal, bend koji su započeli Josh Homme i Jesse Hughes davne 1998. te We Are Shining, elektronski duo iz Londona. INmusic festival 2015 održat će se od 22. do 24. lipnja na jarunskom Otoku mladosti, kao i na Otocima Trešnjevka i Univerzijada gdje će biti smješten festivalski kamp. Po prvi puta će se INmusic održati na tri otoka.

Foto: facebook.com/eaglesofdeathmetal
Foto: facebook.com/eaglesofdeathmetal

Eagles of Death Metal

Stoner-rock bend Eagles of Death Metal osnovani su 1998. godine, a postavu su činili Jesse “The Devil” Hughes (gitara), Loo Balls (vokal), Carlo Von Sexron (aka Josh Homme, bubnjevi), Craig Armstrong (bas) i T. Fresh (aka Tom Holton). Naziv benda nastao je iz puke zezancije, a prvi album “Peace, Love & Death Metal” izašao je tek 2004. godine, a do danas broje tri izdana albuma i uživaju kultni status među obožavateljima.
Postava benda se tijekom godina konstantno mijenjala, a u bendu su se redovito izmjenjivali mnogi gosti glazbenici, i to uglavnom pod nekim pseudonimom. Do sada su to, između ostalih, bili Dave Grohl, Mark Lanegan, Nick Oliveri, pa i glumac-komičar Jack Black i mnogi drugi. Svirali su sa Arctic Monkeysima, Strokesima, Joan Jett

Foto: facebook.com/weareshiningmusic
Foto: facebook.com/weareshiningmusic

We Are Shining

Iza naziva We Are Shining krije se duo o kojemu se sve više i više priča u zadnje vrijeme iako djeluju još od kraja devedesetih godina kada su svirali u post trip-hop bendu Spacek. Oni su Morgan Zarate i Aysianide Spills aka A-Cyde i stižu iz Londona. Ove jeseni njihov je debi album “Kara” ugledao svijetlo dana, a gotovo odmah naišao je na hvalospjeve kritike; BBC 6 predstavio je album kao odabira dana, a Guardian kao album tjedna. Pažnju na sebe skrenuli su prvim mix tapeom “Devil Eye”, koji je izašao još u veljači 2014., a tome je pomogla i činjenica da je na istom gostovala trip-hop princeza Eliza Doolitle. U njihovoj glazbi mogu se čuti primjese rocka, psihodeličnog bluesa, gospela i možda još pokoji “začin”. Album “Kara” mogao bi se opisati kao frenetični, organizirani kaos. Još je bitno za spomenuti da na albumu gostuju pjevačice Shinghai Shoniwa (Noisettes), Eska, Roses Gabor i Jessie Malcolm aka Mallie. Britanski dvojac na svom debi albumu donosi zanimljiv zvuk electro soula, bluesa i afro-rocka,  s više ili manje izraženim utjecajima u rasponu od Hendrixa do Gnarls Barkleya.

Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se kupiti po cijeni od 299 kuna u INmusic web shopu i u dirty old SHOP-u u Zagrebu. Osim ulaznica, u prodaji su i INmusic blagdanski paketi koji sadrže festivalsku ulaznicu, majicu i bedž te dvije limenke Ožujskog piva i vaučer OTP banke u vrijednosti od 100 kuna. Ovaj paket nalazi se u prodaji do 31.12.2014., i to po povoljnoj cijeni od 329 kuna.

Be social

Komentari