Istaknuto
10.05.2022.

Vrijeme čitanja: 13 minute Zakoračili smo u tjedan Eurosonga. Prvo polufinale održava se već večeras, drugo u četvrtak, a veliko finale je zakazano za subotu. Naše ljubiteljice Eurosonga, Eva i Helena, poslušale su sve pjesme s ovogodišnjeg natjecanja i za vas sačuvale svoje dojmove.

28.04.2022.

Vrijeme čitanja: 5 minute Uoči nuklearnog rata zatvaramo Ziherung sezonu jednim hefty masnjakom kojeg čine albumi izašli u studenom i prosincu prošle godine, a u roster je uguran i poneki propušteni album kroz godinu.

Film

Inkluzivna kultura ponovno se programom Film svima slavi u Rijeci

21.09.2020. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Filmaktiv i Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije ponovno slave inkluzivnu kulturu programom Film svima.

Jubilarno 5. izdanje programa Film svima donosi ukupno 5 prevedenih i prilagođenih filmova nastalih na hrvatskom jeziku te prevedenih i prilagođenih za gluhe i nagluhe osobe. Projekcije će biti održane od četvrtka, 24.9. do subote 26.9.2020. u prostorima Filodrammatica Dvorane i UGIN Filmskog vrta čime će biti obilježeni i Međunarodni tjedan gluhih i nagluhih te Međunarodni dan znakovnog jezika.

Organizatori ističu kako je potrebno prijaviti svoj dolazak na zajedno@filmsvima.com kako bi bili u mogućnosti osigurati provedbu propisanih epidemioloških smjernica nadležnih tijela. Ulaz je slobodan.

Što to film donosi svima?

U četvrtak u 10 sati u Filodrammatici bit će prikazan filmski klasik za djecu, film „Vlak u snijegu” redatelja Mate Relje iz 1976. (Croatia film) koji u svoju 45 godinu postojanja ulazi opremljen snimkom tumača za hrvatski znakovni jezik.

Drugi dan programa donosi dva filma – film „Udruga slijepih – S bijelim štapom”, koji je nastao u sklopu projekta Reci, pa ispeci 2, udruge Filmaktiv i udruge PaRiter u suradnji s Učeničkim domom „Podmurvice“. Film će biti prikazan u UGIN Filmskom vrtu na adresi Viktora Cara Emina 9 s početkom u 20:00. Nakon njega moći će se pogledati film „Gazda”, redatelja Darija Juričana iz 2016.

Treći, ujedno i posljednji dan ovogodišnjeg Film svima, također donosi dva filma – prvi pod nazivom „Rušenjem barijera do slobode – Elizabeta Vega”, nastalog u sklopu projekta Reci, pa ispeci 2, udruga Filmaktiv i PaRiter u suradnji s Učeničkim domom „Podmurvice”. Drugi film je „Dnevnik Diane Budisavljeljević”, koji je ove godine dobio suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za uključivanje u nastavni kurikulum za učenike osnovnih i srednjih škola u kojima će moći biti prikazan i gluhoj i nagluhoj djeci i mladima.

Više informacija o projekcijama i eventualnim izmjenama možete pratiti na službenom Facebook eventu: Film svima svugdje 2020 kao i na službenoj Facebook stranici Film svima.

(Visited 99 times, 2 visits today)

Komentari