Intervju

Otkrivamo tko je Crni oblak

Foto: Tumblr / crni oblak.
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: crnioblak.tumblr.com
Foto: crnioblak.tumblr.com

Simpatični posteri s natpisima poput „Učim, ne zovi me nigdje, znaš da hoću“, „Volim međede jer jedu ljude“ i „Od nakita je nosila samo brkove“ sve su nas od srca nasmijali i doslovce prepravili internet zadnjih dana. Iza imena crni oblak, krije se Igor Lazić, kreativni gimnazijalac iz Doboja. Kroz nekoliko pitanja, saznali smo što ga inspirira, kako se nosi s popularnošću i kakve planove ima za budućnost.

Opiši nam trenutak kada si dobio ideju za projekt i kako objašnjavaš toliku popularnost crnog oblaka?

Već duže vrijeme sam pisao različite poruke na papirima, sveskama, u knjigama, ali ih nisam objavljivao. Mislio sam da je to super stvar za ispunjavanje slobodnog vremena na kreativan način. I jednog dana skupim hrabrost i napravim stranicu „crni oblak.“ i ubacim nekoliko svojih postera. Iskreno, nisam očekivao ovako brzo napredovanje. Za veoma kratko vrijeme sam vidio da mnogi ljudi lajkuju i šeruju moje postere, pišu mi poruke podrške i… nastavio sam dalje.

Foto: crnioblak.tumblr.com
Foto: crnioblak.tumblr.com

Gdje pronalaziš inspiraciju?

Ono što moram reći da ne lupam glavu i previše ne razmišljam o tome šta da napišem, ideje dolaze meni, same od sebe.  Ja sam samo ta veza koja će prenijeti riječi na poster  i podijeliti to sa ljudima. A ideje kao ideje dolaze iz svakodnevnog života, društva koje me okružuje… Mislim da nije teško biti inspirisan u ovakvom vremenu.

Kakav je osjećaj znati da tvoji radovi inspiriraju veliki broj ljudi, diljem regije?

Drago mi je da se ljudima dopada kako razmišljam i kako slažem riječi na tabli. Mnogi posteri, kroz prvih nekoliko dana objavljivanja,  su imali nekoliko hiljada lajkova za samo nekoliko sati, i to mi je bila jasna poruka da nastavim dalje. Takođe, svakodnevno dobijam poruke podrške  na stranici (čak i od nekih poznatih osoba na Balkanu) , i to mi je, takođe, vjetar u leđa.

Foto: crnioblak.tumblr.com
Foto: crnioblak.tumblr.com

Već neko vrijeme se baviš fotografijom i grafičkim dizajnom. Vidiš li se u tome i kroz 5, 10 godina?

Da, nisam se htio baviti klasičnim aktivnostima poput mojih vršnjaka, htio sam da probam nešto drugačije i kreativnije. I eto, već tri godine se bavim fotografijom, a sve više i više me interesuje modna fotografija, zbog svoje slobode. Dizajn je nešto novo za mene, još uvijek mnogo istražujem, i takođe, sve više i više me privlači.

Foto: crnioblak.tumblr.com
Foto: crnioblak.tumblr.com

Jesi li se okušao i u nekim drugim granama umjetnosti?

Da, već četiri godine glumim u dramskoj grupi moje škole, i za ovo vrijeme postigli smo značajne rezultate na državnom nivou. Drago mi je što sam bio dio ove ekipe, i što sam se okušao i u glumi. Ali to je bio samo hobi tj.zanimacija i druženje sa meni dragim ljudima.

Što dalje možemo očekivati od crnog oblaka?

Dobijam mnogo ponuda za crnog oblaka, tako da još  ne znam u kom smijeru ću se kretati. Nadam se samo da će ta putanja biti uzlazna. A što se tiče fotografije, ove godine planiram upisati Akademiju umetnosti u Beogradu (fotografiju), i primarni cilj mi je da budem primljen. Ne volim da pravim baš neke dugoročne planove za budućnost, tako da ću poslije završenog fakulteta praviti plan „šta dalje?“ 🙂

Be social

Komentari