advent
4. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 8 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja.

navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

Intervju

Roppongi Red: “Od nas očekujte love, sparkles i dirty rhythm!”

roppongi red
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 3 minute

Iako su na sceni relativno kratko, Roppongi Red u sastavu Morana Bing (mikrofon), Daniel Šuljić (tipkice), Matilda Fatur (pozadinski mikrofon) i Stanko Kovačić (palice) grabe krupnim koracima prema elektro-pop slavi. U posljednjih godinu dana mogli smo ih gledati u finalu HGF-a, na RockOffu i mnogim klubovima, a ovoga petka pojavit će se na pozornici Doma sportova kako bi prije Parova Stelara izmamili prve kapljice plesnog znoja iz vaših tijela. Blic intervju s Moranom i Danielom na tri, četiri – sad!

Roppongi Red na sceni je nepunu godinu dana, a već ste dogurali do predgrupe Parovu Stelaru. Što se sve događalo s bendom u tih godinu dana?

Daniel: Probe, nastupi, snimanja, kao i u svakom bandu 🙂 Desilo se nekoliko lijepih koncerata, recimo u Karlovcu na Tesla festivalu ili u Močvari u finalu 20-og HGF-a. Vrlo dobro je bilo što smo sudjelovali na Karlovačko Rock-offu, tamo su nas zapazili iz Dallasa što je dovelo do potpisivanja ugovora s njima. Prvi singl «Sladak kao ti» izašao je prije pola godine, snimili smo s Gonzom spot za njega, a ovih dana izlazi drugi singl Znatiželjno lutam. Uglavnom, živahno je.

Kako ste zadovoljni s reakcijama publike, s obzirom na to da elektro pop koji svirate nije baš tako zastupljen u nas?

Daniel: Jako smo zadovoljni reakcijama publike nakon živih nastupa. Vole nas i elektroničari kojima se sviđa groove, a vole nas i „punkeri“ kojima se sviđa energija. A vole nas i oni koji vole dobre pjesme, što nam je posebno drago jer mislimo da iza svih ovih klupskih zvukova stoje vrlo dobre pjesme i tekstovi. Barem se trudimo napraviti takve. Što se snimljenih materijala i video spota tiče, imamo puno prijatelja kojinam pomažu svojim savjetima. Mi ih slušamo .

Ms Bing: Dobro je da reagiraju i daju znakove života, ponekad i oduševljenja. Do sada sam ustvrdila sljedeće – ili nas vole ili smo im mrski.

Za one koji vas nisu još slušali uživo – kako izgledaju vaši nastupi?

Daniel: Mi ostali smo zaokupljeni raznoraznim gumbićima pa nismo uspjeli do sada pogledati naš nastup. A Ms. Bing je tasmanijska neman puštena s lanca, pa skače, pleše i viče. Meni je ona užasno zabavna 🙂

Ms Bing: Ne znam kako naš nastup izgleda iz perspektive publike… Meni se čini da su nastupi najbolji kada članovi benda međusobno kliknu, opuste muskulaturu i teže isključivo dobroj zabavi. Dobre vibracije se tada prenose na publiku i kreće tulum.

Jesu li vas počeli slušati u Japanu ili za njih još uvijek postoji samo jedan Roppongi Red?

Ms Bing: Planiram se podvrgnuti estetskoj korekciji kapaka, ukositi ih da se lakše infiltriram među mlade Japance. Tek tada krećemo u osvajanje party zone Japana po kojoj se bend zove.

Daniel: Japan je krajnja stanica. Red (crvena) je naš dodatak. Roppongi je i dalje tamo gdje je bio, a mi se nadamo naravno tamo zasvirati. Samo, korak po korak, nismo još spremni. Spremamo se.

Hoćemo li uskoro slušati neki novi singl? Ili možda album?

Daniel: Već smo rekli, upravo ovih dana izlazi drugi singl na kojem će se nalaziti pjesma Znatiželjno lutam. Uz nju, na singlu će biti i Full Ferry Dub remix pjesme Sladak kao ti Martina Crnekovića. Na albumu se radi, točnije, trenutačno snimamo treći singl a preko ljeta ćemo pokušati zgotoviti album. Dok ne budemo potpuno zadovoljni nećemo stati.

Ms Bing: DJ Shullio je otkrio sve naše planove! Osobno se radujem trećem ljetnom singlu koji je nešto alla motivacijska himna veselih ritmova za ples.

Što možemo očekivati u Domu sportova i gdje vas sljedeće možemo slušati uživo?

Ms Bing: Možete očekivati kulerski pogled ispod ruba sunčanih naočala, šljokice i plesni ritam. Velikani elektro swinga, Parov Stelar, će sigurno podići temperature i rasplesati publiku u Domu sportova, a mi ćemo dati sve od sebe da doprinesemo dobroj atmosferi.

Daniel: Nakon Doma sportova sviramo sljedeći četvrtak u nešto mirnijoj atmosferi na otvorenju izložbe slikarice Nikoline Ivezić u Klovićevim dvorima. Dan kasnije putujemo za Beč, u klub AU. Što se samog Doma sportova tiče, Parov Stellar će vas rasplesti, a za nas će nam biti drago da bacite uho i oko. Od nas možete očekivati love, sparkles i dirty rhythm!

(Visited 477 times, 1 visits today)
Be social

Komentari