novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

nova glazba
28. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Izvještaj – Nipplepeople: Dvaput je dvaput

Foto: Niko Goga / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
[Nipplepeople] Foto: Niko Goga/Ziher.hr
[Nipplepeople] Foto: Niko Goga/Ziher.hr

Kada jedan bend ima malo materijala za izvođenje, a u slučaju Nipplepeoplea radi se o manje od deset numera, postoji stanovita sumnja hoće li održati koncert dulji od 45 minuta. Ovaj elektropop duo sinoć je, međutim, dokazao da to nije nikakva prepreka.

Ugodno popunjeni Vintage Industrial Bar dobro su zagrijali za nastavak prohladne zimske večeri uz poduplanu setlistu. Nipplepeople jedan je od onih izvođača za koje se ne možete odlučiti jesu li prikladniji za zagrijavanje uoči izlaska ili pak idealni za onih kritičnih biti-ili-ne-biti dva ujutro kada padaju odluke nastavlja li se izlazak ili je vrijeme za odlazak kući. Moguće da je duo skriven iza maski deus ex machina u oba slučaja. Sinoć su, sasvim slučajno, bili ovo prvo.

[Nipplepeople] Foto: Niko Goga/Ziher.hr
[Nipplepeople] Foto: Niko Goga/Ziher.hr

Već od prvih beatova publika je dobro reagirala. Ipak, uvijek se u pozadini koncertnog prostora stacioniraju oni koji još nisu stigli obaviti čašicu razgovora pa se tako i na prvom dijelu setliste mogao čuti žamor iz pozadine. Nakon prvog seta odsviranih hitova kao što su Sutra, Broj, Bolji, Sanjam, Tebi te novog, prošli tjedan premijerno izdanog singla Balkan Express, razoružali su i najtvrdokornije pričalice mashupom stranih hitova (You’ve got the love – Florence + The Machine, Love Shack – The B-52’s i That’s not my name – The Ting Tings) i ponovljenim gore nabrojanim vlastitim uspješnicama. U ovom su trenutku već svi barem mrdali kukovima, ako ne i posve skakali, a Nipplepeople je uspio održati pravi jednoipolsatni koncert, iako su, kako su i sami rekli, imali spremnih oko 14 covera za nastavak cjelonoćne svirke. Ipak, publika je uspjela ‘užicati’ tek par stvari, među kojima i Balkan Express koji je očito ekspresno izazvao odobravanje kod publike.

Dvojac Nipplepeople jedan je od onih bendova za koje se svi pitaju zašto još uvijek, nakon pola desetljeća na sceni, nemaju izdan album i toliko rijetko objave neki singl da ih publika svaki puta pomalo zaboravi. Unatoč tome, svaki singl odlično im prolazi, što kod publike, što kod radijskih urednika. Upravo je zato prava poslastica otići na njihov koncert jer nikada ne znate kada će biti sljedeći. Tajanstvenost su uspjeli zadržati i u privatnom životu pa bi se vrlo lako moglo dogoditi da na ulici jednostavno prođete pored njih jer im ne poznajete lica. Glas i beat su ti koji su bitni kod Nipplepeoplea, a oni to odlično iskorištavaju u svoju korist.


(Visited 613 times, 1 visits today)
Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari