Glazba

Izvještaj – Skye & Ross (Morcheeba): Iskrenošću i vedrinom oduševili rasplesanu publiku

Foto: Nika Ilić
Vrijeme čitanja: 2 minute

Na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku sinoć su koncert održali članovi legendarnog benda Morcheeba, Skye Edwards i Ross Godfrey. Lovely Quinces nastupila je kao predgrupa i očarala sve prisutne svojom jedinstvenom i snažnom bojom glasa. Na koncert sam stigla netom prije samog početka i dok sam još čekala na svoje piće za šankom, po načinu na koji je žamor počeo jenjavati znala sam da je na pozornicu izašla Lovely Quinces. Naravno, gotovo odmah nakon toga prostor je ispunio njen nepogrješiv glas popraćen samo zvukom akustične gitare i svojim pjesmama odvela nas je na neko nostalgično te na neki način istovremeno tužno, a veselo putovanje. Nju uistinu treba poslušati uživo jer uz njenu snažnu, spontanu i iskrenu pojavu pjesme dobivaju sasvim novu dimenziju.

Nakon tako odličnog uvoda na pozornicu su izašli Skye i Ross, popraćeni bendom koji su činili bas, klavijature i bubnjevi. Iskreno, bilo me malo strah koliko će zapravo zvučati kao Morcheeba i hoću li na kraju ostati razočarana. Ali tako nešto nije se dogodilo, sastavu je nedostajao samo Paul Godfrey, a osim toga sve je zvučalo baš kao Morcheeba. Prostor Tvrđave bio je pun i ne znam da li je ijedan koncert tamo održan privukao toliki broj ljudi. Pjesma kojom su otvorili ovaj rasplesan koncert bila je Trigger Hippie. Skye je na pozornicu izašla u predivnoj, lepršavoj dugoj crnoj haljini koja je oko njenih nogu plesala s vjetrom, čineći njenu pojavu gotovo čarobnom.

Foto: Nika Ilić
Foto: Nika Ilić

Koncert su nastavili s pjesmama World Looking In i Otherwise, a osim izvedbi još starih hitova kao što su The Sea ili Blood Like Lemonade, promovirali su i novi album te su izveli i neke nove pjesme, od kojih je jedna i Light of Gold. Publiku su oduševili obradom hita Davida Bowiea Let’s Dance, a koncert je u tako rasplesanom i pozitivnom duhu proletio. Na pozornici su svi bili opušteni, prirodni, nije bilo onih prijetvornih pokušaja komuniciranja s publikom. Pozitivni, opušteni i sretni što su tu u tom trenutku, sve to prenijeli su na publiku i tako zagarantirali odličan koncert.

Foto: Nika Ilić
Foto: Nika Ilić

I cjelokupan izgled same Tvrđave sv. Mihovila popraćen punim mjesecom i zvjezdanim nebom uvelike je pridonio ugođaju sinoćnjeg koncerta, a svoj doprinos imali su i svjetlosni efekti koji su poslušno pratili ritam i atmosferu svake pjesme. Predivan je bio i trenutak tehnološke romantike kad je Skye na svom mobitelu upalila bljeskalicu i zamolila sve prisutne da naprave isto. Zadnja pjesma koju su izveli bila je naravno Rome Wasn’t Built in a Day kojom su još jednom na noge podigli sve prisutne te su nasmijani i jednako energični kao u trenutku kad su na pozornicu tek izašli ostavili publiku da uživa u ostatku ugodne ljetne večeri.

Be social
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari