Glazba

Izvještaj – Tricky presents Skilled Mechanics: Koncert koji je više za druženje nego za slušanje

Foto: Samir Cerić Kovačević
Vrijeme čitanja: 2 minute

Oduševljenje kad smo saznali da Tricky dolazi prvi puta u Hrvatsku nakon 2009. godine kada je nastupio na INmusic festivalu bilo je veliko, no brzo je splasnulo jer Skilled Mechanics” i nije zvučao kao što bi trebao. Kad sam uopće čula da kreće raditi na novom projektu s Milom iz The Wild Buncha još ovo ljeto, rekla sam Milou da očekujem puno.

Moram priznati da su se sva očekivanja srušila jučer oko 23 sata. Projekt kao projekt mi nije loš, mračan je, naravno, ali nimalo loš. Albumom nisam oduševljena toliko da će ući u listu mojih najboljih albuma 2016. godine, ali nisam ni malo razočarana. Live to jednostavno nije zvučalo dobro, realno nije zvučalo nikako.

Močvara je, naravno, bila krcata jer svi žele čuti Trickya. Ozvučenje nije valjalo, u zadnjim se redovima čuo samo subwoofer s onim iritantnim zvukom kojeg nitko ne zna opisati, ali ga svi mrze. Glazbeno gledano bilo je komorno, dosadno, ali na svu sreću ne cijelo vrijeme – bilo je tu i nekih uzleta, ali su toliko kratko trajali da ih se više nitko danas ni ne sjeća.

Foto: Samir Cerić Kovačević
Foto: Samir Cerić Kovačević

Najviše me naljutilo to što sam na dan koncerta saznala da DJ Milo nije na touru nego je u New Yorku i radi na nekim drugim projektima (DJ Nature). Jasno mi je da je ovaj projekt zamišljen kao bend, ali nemoj onda na svim promo slikama stavljat sebe, Luke Harrisa i DJ Miloa i u svakom intervjuu navoditi da vas trojica činite projekt Skilled Mechanics. Ako pređemo preko toga i “prihvatimo” da je to bendovski projekt, onda ne znam zašto se točno vrti matrica. Podrazumijeva se da moraš imati matricu za ženski vokal, ali da je i tvoj vokal na matrici, e to ti baš ne možemo oprostiti. Ostalo se glazbeno ni nema baš puno za reći, bilo je to traljavo izvedeno. Tricky vokalno više nije ni blizu što je bio, velika količina riječi bila je nerazumljiva. Trickyja su baš svi došli i slušati zbog njegovog specifičnog vokala koji jučer definitivno nije bio sjajan.

Atmosfera je bila takva da sam se ja u svojoj bijeloj majici osjećala kao da sam došla na sprovod sva u bijelom ili na neku svadbu u bijeloj haljini. Osjećaj je bio kao da bi ti trebalo biti izuzetno neugodno, ali ne znaš zašto, kao kad netko pilji u tebe u tramvaju pa ne znaš kamo da gledaš. Nakon što sam pročitala da je prekinuo koncert dan prije u Splitu (koncert je trajao 45 minuta jer je publika previše pričala), nisam znala je li on samo jedna od arogantnih zvjezdica ili su Splićani bili toliko nekulturni. Nakon zagrebačkog koncerta sasvim mi je jasno zašto su pričali.

Kad uzmemo u razmišljanje omjer kvalitete i cijene ulaznice, on je sasvim u redu jer dobio si polovičan bend u kojem je Tricky za realno malu lovu. Vrhunac mog iskustva na koncertu bilo je to što sam se maknula malo od učenja i srela brdo ljudi koje nisam vidjela duže vrijeme, upravo zbog učenja, ali kako mi je Phillie jučer rekao: “Neki koncerti su za slušanje, a neki za druženje i razgovor.” Jučerašnji koncert je definitivno više bio za druženje nego za slušanje.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari