Glazba

Jam Ritual ovaj vikend u Rijeci i Zagrebu!

https://www.facebook.com/JamRitual
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
https://www.facebook.com/JamRitual
https://www.facebook.com/JamRitual

Nakon duže pauze zbog snimanja albuma varaždinski rockeri Jam Ritual vraćaju se koncertnoj djelatnosti! Ovaj vikend ih imaju priliku čuti Riječani i Zagrebčani. U petak, 4.4. sviraju u Riječkoj podružnici Beertije sa početkom u 20 sati, a upad je simboličnih 20kn. Subota je rezervirana za Zagreb i Bikers Beer Factoryu gdje je upad besplatan!

Jam ritual je nastao 2009. godine i iza sebe već imaju nekoliko stotina koncerta što velikih, što malih. Od važnijih nastupa valjda istaknuti nastup na INmusic Festivalu, nastup prije Rival Sonsa u zagrebačkoj Tvornici te nastup na Špancirfestu kada su ih Skunk Anansie izabrali za svoju predgrupu! Glazba koju sviraju etiketira se kao blues rock sa modernijim prizvukom, a ljepe im se i usporedbe sa Racountersima, Black Keysima i sličnima.

U proteklim mjesecima zaokupili su pažnju javnosti bukiranjem prestižnog Mostarskog studia MC Pavarroti koji se diči opremom na kojom su između ostalog snimali U2, Sex Pistols, Joe Cocker, te Bob Marley. Osim opreme s pedigreom, taj studio je izabran zbog jedinstvenog live room-a od 150m2 koji garantira old school rock zvuk kakav Jam Ritual prže i uživo.

Album nosi ime Greasebucket i trebao bi izaći početkom ljeta. U međuvremenu Jam Ritual su, kako sami kažu, gladni nastupa i može ih se očekivati u svakom većem gradu Hrvatske i Slovenije. Raspored koncerata možete pratiti na njihovom Facebook ili ReverbNation profilu, a kako izgleda Jam Ritual uživo pogledajte ovdje:

Be social

Komentari