novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Knjige

Kingov novi roman dobio lice

Foto: stephenking.com/promo/doctor_sleep/
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/stephenkingwriter
Foto: facebook.com/stephenkingwriter

 

Stephen King, američki pisac poznatih hororaca i dalje je aktivan. Tako je i poznato Isijavanje dobilo svoj nastavak, a nedavno je njegova izdavačka kuća Scribner u javnost izbacila cover tog dugo očekivanog nastavka.

Doctor Sleep najnovije je djelo u kojem se King vraća na život Dana Torrancea. U Isijavanju smo ga pratili kao dječaka s predviđajućim sposobnostima, dok nas u nastavku King uvodi u njegov život kao srednjovječnog gospodina. Dan radi u privatnom stacionaru, gdje koristi svoje nadprirodne moćima kako bi olakšao patnje umirućim pacijentima. Epizoda s poludjelim pijanim ocem koji ga proganja po hodnicima hotela ‘Vidikovac’ davno je iza njega. Ali ponekad ne možemo pobjeći od demona koje skrivamo duboko u sebi, koji nas sačinjavaju. Toga će Dan postati svjestan kroz ovaj nastavak.

King je u intervjuu za Entertainment Weekly izjavio kako je u ovoj knjizi iskoristio alkoholizam Danova oca, Jacka Torrencea, bolest koju i sam Dan ‘nasljeđuje’. Ima istine u onoj staroj: “Kakav otac, takav sin”. Također, King je odlučio nastaviti upravo Isijavanje, jer je to knjiga koja je najviše prestravila javnost. Htio je još jednom potaknuti takvo stanje kod svojih čitatelja.

Knjiga izlazi u Americi, 24. rujna ove godine, a nadamo se da će nedugo nakon toga pojaviti i kod nas.

Foto: stephenking.com/promo/doctor_sleep/
Foto: stephenking.com/promo/doctor_sleep/
Be social

Komentari