Film

Kino Kinoteka otvara sezonu s opusom Spikea Leeja i reprizama ljetnih uspješnica

Foto: press Kino Kinoteka
Vrijeme čitanja: 3 minute

Nakon ljetnog predaha Kino Kinoteka ponovno otvara svoja vrata u petak, 14 rujna. Početak jesensko-zimske filmske sezone obilježit će niz atraktivnih naslova iz programa Propustili ste na Ljetnoj pozornici Tuškanac – pogledajte u kinu Kinoteka i opus redatelja Spikea Leeja.

U sklopu repriznog programa u petak 14. rujna gledamo All Inclusive, modernu švedsku komediju o ljubavi, lažima, strasti i rivalstvu koja je snimljena u Hrvatskoj i čija je radnja smještena u Split. Uz švedske zvijezde u filmu glumi Goran Bogdan u ulozi zavodnika Antonija i Ksenija Marinković u ulozi Alicije.

Subotu, 15. rujna rezervirajte za otkriće sa Sundancea, američku komediju o prijateljstvu i odanosti s okusom hip-hopa, U mrtvom kutu, koja je na rasporedu i u utorak, 18. rujna. Posljednji naslov repriznog programa, romantični triler Do dna u režiji Wima Wendersa s Alicijom Vikander i Jamesom McAvoyem, prikazat će se u srijedu, 19. rujna.

Foto: press Kino Kinoteka
Opus redatelja

U četvrtak, 20. rujna počinje Opus: Spike Lee, odabir ostvarenja kontroverznog i beskompromisnog američkog redatelja prepoznatljiva stila čiji su filmovi obilježili osamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća.

Prvi naslov je akcijska drama Oldboy (2013.), remake istoimenog kultnog filma južnokorejskog redatelja Park Chan-wooka. Stručnjak za oglašavanje (Josh Brolin) otet je i zatvoren u samici punih 20 godina. Odjednom je neobjašnjivo oslobođen. Sad ima samo jednu opsesivnu misiju – pronaći onoga tko mu je smjestio.

U petak, 21. rujna gledamo komediju Učini pravu stvar (1989.), priču o svakodnevici u brooklynskoj četvrti tijekom najtoplijeg dana u godini, film autentične snage i izražajnosti koji je potaknuo niz reakcija i komentara o međurasnim i socijalnim odnosima u SAD.

Malcom X (1992.), biografija slavnog aktivista za prava Afroamerikanaca na rasporedu je u subotu, 22. rujna. Boston u vrijeme Drugog svjetskog rata. Mladi Afroamerikanac Malcolm Little (Denzel Washington) zajedno sa svojim prijateljem Shortyjem (Spike Lee) luduje na plesnim zabavama pokušavajući prevladati teško odrastanje obilježeno očevom nasilnom smrću.

Foto: press Kino Kinoteka
Novi filmovi

Uz spomenute naslove u sklopu opusa Spikea Leeja prikazat će se sportska drama Dobio je igru, drama 25. sat te novi film Crni član KKKlana, biografska filmska priča s elementima komedije i drame, nastala na temelju memoara Black Klansman Rona Stallwortha iz 2014. godine.

U novoj sezoni kina Kinoteka također ponovno kreće program subotnjih matineja. U subotu, 15. rujna gledamo treći nastavak animiranog hita Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju, a u subotu 22. rujna nastavak priče o superherojskoj obitelji u režiji Brada Birda, Izbavitelji 2.

U subotu, 22. rujna u Kinoteci se održava Dana otvorenih vrata Centra za kulturu i film Augusta Cesarca te osim filmskih projekcija uključuje filmski i TV superkviz KOZa. Ulaz na sve projekcije i događanja 22. rujna je slobodan.

Svi filmovi iz redovnog programa prikazuju se od 20 sati, osim matineja koje su na rasporedu u 11 sati. Cijena ulaznice za filmske projekcije iznosi 15 odnosno 20 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili online na www.ulaznice.hr.

Be social

Komentari